Експерти розповіли, які каші можуть призвести до діабету і гіпертонії

Багато хто не уявляє свій день без каші: вівсянка на ранок, рис на обід, а гречана на вечерю. Але, як попереджають фахівці, не всі крупи корисні для здоров’я, а деякі можуть навіть завдати істотної шкоди.

Експерти назвали три види каші, які краще назавжди виключити з раціону:

Манна каша

Манка, мабуть, найшкідливіша з цього списку. У ній вкрай мало вітамінів, мінералів та інших поживних речовин.

Також, за словами експертів, в цій крупі не збалансоване співвідношення незамінних амінокислот (триптофану, лізину і метіоніну). Таким чином, манка складається з чистого крохмалю і невеликої кількості білка.

Ця каша сприяє ожирінню, особливо якщо їсти її з цукром і сухофруктами.

Лікарі радять виключити манку з раціону всім діабетикам, людям схильним до повноти і тим, хто страждає різними шлунково-кишковими розладами.

Рисова каша

На жаль, білий шліфований рис, який найчастіше купують українці, не принесе користь організму, так як містить недостатню кількість вітамінів і клітковини.

Крім того, рис втрачає свої позитивні властивості, якщо при його вирощуванні і обробці застосовувалися хімікати.

Вживання такого рису підвищує ризик виникнення атеросклерозу, гіпертонії, цукрового діабету та інших хвороб.

Вівсянка швидкого приготування

Цілісна вівсяна крупа безумовно корисна для організму. Вона багата мікроелементами, вітамінами, клітковиною і відмінно виводить шлаки і токсини.

А ось вівсяні пластівці або вівсяна каша швидкого приготування можуть завдати вашому організму тільки шкоду. Такі каші не містять ніяких цінних компонентів, при цьому в них багато цукру, підсилювачів смаку та іншої гидоти, яка непоправно псує здоров’я.

Джерело

Поділись


Новини партнерів