Лікар пояснив, як схуднути без шкоди для здоров’я

Ті, хто вирішив схуднути, далеко не завжди замислюються про вплив дієти на організм. Здається: ось зараз скину 5 кілограмів, і почну дотримуватися всіх правил здорового харчування. І що може зі мною статися за якісь пару тижнів? Насправді все не так просто.

Як схуднути без шкоди для здоров’я? Пояснює лікар

1. Підбирайте фізичне навантаження відповідно до початкової ваги, віку, стану здоров’я. Якщо ви багато років взагалі не приділяли увагу фізичній активності, починайте з найбільш делікатного навантаження – плавання або прогулянок. І поступово збільшуйте інтенсивність.

2. Не нехтуйте медичним обстеженням перед початком роботи над собою. По-перше, ви зможете побачити свої слабкі місця: наприклад, нестача деяких вітамінів або збій в роботі певних органів можуть приводити до уповільнення метаболізму і появи зайвої ваги. По-друге, будете знати, чого вам точно не можна робити за станом здоров’я.

3. Не намагайтеся винайти велосипед. Звичайно, кожна людина унікальна, але основні методи роботи із зайвою вагою давно відпрацьовані. Тому, якщо у вас є можливість звернутися за консультацією до лікаря спортивної медицини, дієтолога, досвідченого тренера, – обов’язково нею скористайтеся.

4. Читайте і максимально збирайте інформацію з питань зниження ваги. Так, робота над власним тілом – це не тільки дієта і фізичні навантаження. Будьте в курсі новин – щось з нових тенденцій може вам стати в нагоді.

5. Шукайте публікації, які засновані на доказовій медицині, написані професіоналами, сертифікованими фахівцями.

6. Ніколи не голодуйте. Не використовуйте монодієти, не переконуйте себе, що ви зараз посидите на дієті кілька днів, швиденько схуднете і все буде відмінно. Здорова вага – це не дієта. Це спосіб життя, який повинен поступово стати вашою звичкою.

7. Спочатку здоров’я – потім тренування. Не можна ходити в спортивний зал з поганим самопочуттям, з температурою і хворим на застуду.

8. Не опускайте руки. Якщо щось йде не так, потрібно відступити, подумати, порадитися. В результаті рішення обов’язково прийде.

Поділись


Новини партнерів