Перераховано 5 випадків, коли категорично не можна вживати картоплю

Свіжа картопля багато в чому корисний продукт, але бувають випадки, коли її категорично не можна вживати. Вони були перераховані німецькими фахівцями: наприклад, овоч зберігався в холодильнику, не очищений або у нього є мокрі плями.

Зберігалася в холодильнику. У цьому випадку, за даними британського агентства з харчових стандартів, картоплю категорично не можна вживати насамперед людям з діабетом, передіабетом. Після такого зберігання крохмаль, що міститься в ній, перетворюється в цукор. Коли продукт запікається або смажиться, він утворює акриламід, що збільшує ризик розвитку раку.

Проросла, має зелені плями. Пророслу картоплю не варто вживати, оскільки безліч корисних інгредієнтів продукту вже втрачено. Зелені ділянки – ознака високого вмісту соланіну, токсичної хімічної сполуки, яка може привести до нудоти, сонливості, інфекцій нирок, аритмії серця.

Неочищена. Ще один випадок, коли вживати не можна – разом зі шкіркою. Картопляну шкірку слід зчищати, так як вона концентрує високий вміст соланіну (особливо при тривалому зберіганні). Крім того, овоч часто обприскують пестицидами, щоб уберегти від шкідників.

З неприємним запахом. Проникаючий солодкуватий і затхлий запах – сигнал того, що картопля зіпсована. Хороша володіє приємним землистим запахом.

Має мокрі плями. Якщо картопля місцями мокра, це ознака того, що вона заражена грибами і бактеріями (такими як Erwina caratovora), попереджають експерти. Їсти її не можна – тільки в сміттєвий бак!

Джерело

Поділись


Новини партнерів