5 швидких способів зняти стрес під час обідньої перерви

Усі ми час від часу відчуваємо стрес. Але коли стрес стає надмірним, це може серйозно вплинути на ваші тіло і розум. Хронічний стрес призводить до захворювань серця, підвищення кров’яного тиску, інсультів, депресії – і це далеко не весь список, сказано у матеріалах Times now.

У сучасному мінливому світі, знати про способи боротьби зі стресом критично важливо для нашого здоров’я. Стрес має величезний вплив на ваше повсякденне життя. Він може вплинути на ефективність на роботі, стосунки тощо. Здорові звички, які підвищують стійкість до стресу, можуть значно покращити ваше самопочуття. Можливо, формування звичок для зняття стресу під час обіду буде корисним для зміцнення вашого психічного здоров’я.

Поради щодо зняття стресу під час обіду

  1. Почистіть цитрусові: цитрусові – це не просто невичерпне джерело вітамінів та антиоксидантів, які сприяють підвищенню імунітету. Дослідження свідчать, що аромат цитрусових, зокрема лимонів, апельсинів та грейпфрутів, може допомогти знизити рівень стресу. Наприклад, дослідження університету Нортумбрії Великобританії встановило, що вдихання запаху лимона та інших цитрусових може допомогти покращити настрій та працездатність. Отже, спробуйте нарізати лимон або апельсин під час перерви на обід. До того ж, лимони освіжать смак всього – від салатів до напоїв.
  2. Зосередьтеся на їжі: ця звичка дуже приємна і має ряд переваг, якщо практикувати її щодня.  Такий метод вживання їжі може допомогти вам зменшити стрес і менше їсти, насолоджуючись стравами. Це полегшує засвоєння їжі і дозволяє контролювати вживання напоїв, тому практика «зосередженого харчування» вважається також ефективною стратегією схуднення. Повільно їжте і намагайтеся зосередитись на кожному шматочку, його текстурі і багатстві смаку. Це дозволить розкрити нові грані смаку знайомих страв, допомагаючи, разом з тим, зняти стрес.
  3. Прогуляйтеся: не повертайтеся до свого робочого місця одразу після їжі, натомість спробуйте здійснити 10-15– хвилинну прогулянку. Прогулянка відразу після їжі є одним з найпростіших і найефективніших способів розслабитися і позбутися стресу. Фізична активність знижуює рівень стресу, змушуючи організм вивільняти більше ендорфінів, завдяки чому ви почуваєтесь краще. Ходьба відразу після їжі також допомагає регулювати рівень цукру в крові, покращує травлення, підсилює циркуляцію крові та допомагає скинути вагу.
  4. Практикуйте дихальні вправи: дихальні вправи – прекрасний спосіб зняти стрес природним шляхом. У довгостроковій перспективі вони можуть підвищити вашу стресостійкість, а також покращити травлення та зміцнити імунітет. Вправи допоможуть зміцнити легені, тримати в тонусі м’язи живота і очистити організм. Ви можете це робити у будь-який час і в будь-якому місці, щоб розслабитися і відпочити.
  5. Читайте книги: дослідження показали, що читання навіть протягом шести хвилин може допомогти знизити рівень стресу. Насправді, дослідження показало, що читання художньої літератури є навіть більш ефективним, коли йдеться про зменшення стресу, ніж прослуховування музики чи прогулянка. Дослідження, опубліковане в журналі Social Science & Medicine, показало, що люди, які читають книги, живуть в середньому на два роки довше порівняно з тими, хто читати не любить. Сядьте, зробіть глибокий вдих, а потім почитайте протягом 6 хвилин, щоб заспокоїти розум і дізнатися щось нове.
Поділись


Новини партнерів