Фахівці розповіли, як оброблене м’ясо впливає на серцево-судинну систему людини

Визначилася небезпечна тенденція до зниження тривалості життя у любителів ковбас, сосисок та іншого обробленого м’яса.

Багатьом відомо, що вживання червоного м’яса сприяє підвищенню ризику розвитку серцево-судинних захворювань, що призводять до передчасної смерті людей. Групою американських вчених з Корнельського університету в Ітаці (Нью-Йорк, США) встановлений зв’язок між вживанням в їжу обробленого м’яса (бекон, ковбаса та ін.) і підвищеними ризиками розвитку захворювань серця, що призводять до смерті пацієнтів.

При проведенні матаналізу шести, проведених раніше досліджень, групі вчених під керівництвом доктора філософії Віктора У. Чонга вдалося встановити, що навіть малі дози обробленого м’яса можуть завдати непоправної шкоди здоров’ю.

Під час проведення дослідження, що тривало протягом 19-ти років, в якому взяли участь понад 29 600 громадян Америки, які не мали на початок дослідження проблем із серцем, визначилася небезпечна тенденція до зниження тривалості життя у любителів ковбас, сосисок та іншого обробленого м’яса.

За період спостереження було зареєстровано близько 7 000 випадків захворювань, пов’язаних з порушеннями в роботі серця. Так само з різних причин померло 8 875 осіб, в тому числі — 38,6% — від ішемії серця, 25% — від інсультів, 34% — від серцевої недостатності.

Як з’ясували дослідники, кожні дві додаткові порції обробленого м’яса збільшували ризик ранньої смерті на 3%. Експерти пояснюють цю тенденцію високим вмістом в цих продуктах насичених жирів, великою кількістю солі та консервантів.

Так само дослідниками встановлено, що заміна у своєму раціоні сосисок і бекону на рибну продукцію, а так само дієтичне м’ясо — значно зменшує негативні наслідки, зберігаючи при цьому здоров’я серця і судин.

Джерело

Поділись


Новини партнерів