3 корисних властивості мигдалю, про які повинна знати кожна жінка

Вчені назвали продукт, який врятує від хвороб серця 

Цілісний, подрібнений, нарізаний пелюстками, або перероблений в мигдальну олію, цей смачний горіх дійсно заслуговує на статус суперфуду, пише Жіночий Світ.

Одна порція (23 горіха) містить: 6 г рослинного білка, 4 г клітковини, вітамін Е і 20% від денної норми магнію – поряд з вітамінами групи В, кальцієм, залізом і калієм.

Допомагає регулювати вагу

Було доведено, що споживання мигдалю знижує індекс маси тіла і зменшує обсяг талії. Крім насичення, комбінація здорового жиру, рослинного білка і клітковини підвищує почуття ситості і затримує повернення голоду. Нові дослідження показують, що мигдаль містить приблизно на 20% менше калорій, ніж вказано на етикетці, оскільки він не всмоктуються з травного тракту в кровотік повністю.

Він покращує шкіру

Ми знаємо, що хороші жири підтримують здоров’я шкіри, мигдаль допомагає боротися і зі старінням шкіри. У дослідженні 2019 року здорові жінки в постменопаузі були розділені на дві групи. Протягом 16 тижнів одна група споживала 20% щоденних калорій у вигляді мигдалю, інша харчувалася звичайним раціоном. Вчені виявили, що у “мигдальної групи” була меншою вираженість і ширина зморшок в порівнянні з тими, хто не вживає мигдаль.

Багатий антиоксидантами

Мигдаль є життєво важливим джерелом антиоксидантів, велика частина якого зосереджена в тонкій шкірці. Дослідження показало, що у чоловіків і жінок, які споживали 2,5 унції мигдалю в день, рівень біомаркерів окисного стресу в крові знизився на цілих 27% за один місяць.

ДЖЕРЕЛОncbi
Поділись


Новини партнерів