Як прибрати 3 см на талії всього за місяць? Прості тренування, які вимагають всього 7 хвилин в день

Ефективність тренування підтверджена дослідженням: всього 4 тижні регулярних вправ допомагають спалити до 2 кг жирових відкладень і зменшити обсяг талії на 2,5 – 3 сантиметри.

Жирові відкладення на руках і стегнах, можливо, і виглядають не дуже естетично, але нічим не загрожують нашому здоров’ю. А ось жир, який накопичується на животі і талії, дуже небезпечний: він обволікає внутрішні органи і заважає їх нормальній роботі. Крім того, саме в цьому жирі виробляються жіночі гормони, надлишок яких також може бути небезпечний для нашого здоров’я.

Але позбутися животика – непросте завдання. Правильне харчування, відмова від алкоголю, боротьба зі стресом і здоровий сон – обов’язковий мінімум, який потрібен для підтримки здорової ваги. Щось ще? Недавнє дослідження підтвердило: тренування, яке вимагає всього сім хвилин в день, допоможе зменшити обсяг талії на 3 сантиметри – всього за місяць.

В експерименті взяли участь 29 осіб, дослідники розділили їх на дві групи. В обох групах добровольці дотримувалися дієти, але половина з них додатково виконували фізичні вправи, а друга половина – ні.

У підсумку ті учасники дослідження, які щодня виконували спеціальне семихвилинне тренування, за місяць додатково втратили до 3 см об’єму талії і 2 кг жирових відкладень. Крім того, загальна частка жирової тканини в організмі зменшилася на 2,1%.

Що ж за вправи виконували учасники дослідження? В першу чергу це навантаження з використанням власної маси тіла: стрибки, нахили, віджимання. Також автори дослідження рекомендують присідання, а також повороти корпусу. Між підходами варто робити перерви по 10 секунд. Також рекомендовано поступово збільшувати навантаження, а через кілька місяців вправ переходити до занять з додатковими обтяженнями, наприклад, з гантелями.

ДЖЕРЕЛОДомашний очаг
Поділись


Новини партнерів