Вчені розповіли, яке сало найкорисніше для здоров’я і коли його вживати

Дослідники кафедри медицини Мюнхенського університету розповіли, яке сало найкорисніше для здоров’я.

Дослідження в рамках проекту «харчування в Баварії» тривали близько трьох років і дали цікавий результат. На думку вчених, рекомендується найбільше до вживання злегка копчене підсолене сало від свиней швабської породи, які, як відомо поширені не тільки в Німеччині.

Було проведено опитування серед представників 16 країн про їх смакові пристрасті, а потім ще й проаналізовані дані Євросоюзу і ООН по вирощуванню і вживання різних продуктів сільського господарства.

З’ясувалося, що в поїданні сала українці не лідирують – вони знаходяться лише на 13 позиції. І взагалі свинини їдять приблизно 50 грамів на добу. Зате якість українського сала не поступається такому ж продукту в Німеччині. Тепер роль сала в раціоні людини кардинально переглянута і сало навіть рекомендують як елемент традиційної «ковбасної тарілки» в Баварії.

Також фахівці розповіли як вживати сало. Найкраще це робити з ранку, оскільки сало дає багато енергії і швидше переробляється організмом. На ніч сало рекомендують вживати не більше 30-50 грам. Сало добре поєднується з картоплею і чорним хлібом, а також – з авокадо.

Джерело

Поділись


Новини партнерів