Не тільки риба: 7 продуктів, які допоможуть зберегти здоров’я щитовидної залози

Всупереч поширеній думці, продукти, багаті йодом, можуть бути небезпечні для здоров’я щитовидної залози. Ми відібрали ті продукти, які точно підуть їй на користь і допоможуть працювати добре, активно і дуже довго.

Від нормальної роботи щитовидної залози залежить злагоджена робота практично всіх систем нашого організму. А від чого залежить сама робота щитовидки? Не в останню чергу від того, що ми їмо. Незбалансоване харчування з високим вмістом цукру, швидких вуглеводів, алкоголю, транс-жирів може порушити роботу залози, привести до розвитку гіпо- або гіпертиреозу та інших порушень. А які продукти навпаки, допомагають щитовидці відчувати себе краще? Ми зібрали сім найкорисніших продукти, які неодмінно сподобаються і вам, і вашій щитовидній залозі.

Курячі яйця

Справжнісінький Суперфуд: курячі яйця корисні для серця, для обміну речовин, для судин – і для щитовидки. У них багато селену, який підтримує активність щитовидної залози і допомагає їй краще справлятися зі своїми функціями.

Сардини

Ми звикли думати, що риба і морепродукти корисні для щитовидної залози, так як багаті йодом. Але деякі сорти риби корисні ще й тому, що в них багато селену – свого роду природного палива, необхідного нашій щитовидці для активної роботи. Селену багато в сардинах, а ще в палтусі – так що їжте ці сорти риби частіше.

Шпинат

У ньому не тільки багато заліза : шпинат – це справжнє джерело селену. І якщо їсти його хоча б один раз в тиждень, можна «розігнати» навіть дуже ледачу щитовидну залозу.

Бразильські горіхи

По-перше, горіхи допомагають нам підтримувати здорову вагу: в них багато білка, завдяки якому ми швидше насичується і пізніше відчуваємо голод. А зайва вага – один з чинників, які можуть послабити здоров’я нашої щитовидної залози. Ну, а, по-друге, саме бразильські горіхи містять особливо багато корисного селену, так що перекушуйте ними частіше!

Молочні продукти

Найголовніше правило: ці продукти повинні бути зроблені з цільного молока. Молочний жир необхідний для засвоєння вітаміну D, який необхідний для здоров’я і нормального функціонування нашої щитовидної залози. І особливо важливо їсти більше молочних продуктів взимку і восени, коли ми не можемо отримувати цей цінний вітамін з сонячного світла.

Часник

Так-так, цей «ароматний» овоч гарний не тільки в профілактиці застуди: часник багатий цинком, який особливо необхідний для ослабленої щитовидної залози.

Гриби

Якщо ви не любите часник (або любите, але ведете занадто активне соціальне життя), його можна замінити порцією грибів: в них також високий вміст цинку. А ще деякі гриби відмінно накопичують вітамін D і таким чином можуть принести нашій щитовидній залозі подвійну користь!

Поділись


Новини партнерів