Медики розповіли, як швидко і ефективно знизити холестерин в організмі

Підвищений холестерин в організмі може провокувати розвиток багатьох захворювань. Тому за його рівнем вкрай важливо стежити.

Багато людей можуть навіть не підозрювати, що у них в організмі підвищений холестерин. А це дуже небезпечно для здоров’я і може провокувати розвиток багатьох хвороб, аж до летального результату. Тому за ним потрібно регулярно стежити. У цьому може допомогти правильне харчування і відмова від шкідливих звичок.

Зокрема, лікарі назвали чотири головних продукти, які можуть в цьому допомогти.

Особливу увагу потрібно звернути на чорний шоколад. Це дуже корисний продукт. Головне, щоб він був натуральним, без додавання барвників і стабілізаторів смаку. Про їх наявність можна прочитати на зворотному боці упаковки шоколаду. Дослідження, опубліковане в журналі Американської кардіологічної асоціації, показало, що темний шоколад корисно їсти для поліпшення ліпідного профілю крові.

Також до цього списку відноситься і картопля. Її важливо вживати в їжу запеченою. Так вона менш шкідлива і в ній зберігається максимальна кількість корисних компонентів.

Помідори – ще один овоч, який відрізняється підвищеним вмістом калію. Крім того, помідори містять лікопен – антиоксидантне з’єднання, яке може знижувати рівень «поганого» холестерину.

З риби варто звернути увагу на тунець. Американська асоціація кардіологів констатує: дві порції тунця в тиждень можуть допомогти уповільнити зростання нальоту в артеріях.

І, нарешті, яблука. Їх регулярне вживання може знизити рівень холестерину в організмі.

Джерело

Поділись


Новини партнерів