Кардіолог перерахував продукти, які погіршують здоров’я серця

Єгипетський кардіолог Джамаль Шаабан перерахував продукти, що погіршують здоров’я серця. Зокрема, фахівець категорично не радить вживати людям з відповідними проблемами харчові вироби, приготовані на маргарині.

Як пояснює фахівець, багато людей навіть не здогадуються, як вони своїм раціоном погіршують роботу життєво важливого органу, але ж помилки такого плану можуть привести до сумних наслідків, особливо якщо людина знаходиться в групі ризику. Найчастіше мова йде про підвищення рівня «поганого холестерину», що безпосередньо пов’язано з роботою серця.

Джамаль Шаабан наполягає відмовитися від вживання страв з червоного м’яса з високим вмістом жиру, фастфудів, харчових виробів на основі маргарину. Не менш шкідливі десерти, серед яких торти, тістечка, круасани через вміст в них трансжирів.

У цьому ж списку продуктів, що погіршують здоров’я серця, чіпси і подібні закуски, які містять глутамат натрію, який при регулярному попаданні в організм викликає стійке звикання до продукту і викликає клітинні мутації. Мало того, надмірна любов до скибочок картоплі загрожує розвитком захворювання шлунково-кишкового тракту, серед яких печія, гастрит і хвороби кишечника, всі ці симптоми на тлі запальних процесів в організмі.

При цьому кардіолог Джамаль Шаабан зазначив, що не варто зовсім відмовлятися від вживання нежирного м’яса, бажано просто їсти страви на його основі не частіше 2-х разів на тиждень.

Що ж стосується продуктів-захисників серця, то фахівець порадив включити в раціон жирну рибу, яйця, зварені в круту, оливкова олія, незбиране молоко, сир, сметану, йогурт.

Джерело

Поділись


Новини партнерів