Названо найкращі продукти для очищення організму від токсинів

На думку фахівців, в цю пору року слід збільшити споживання дренуючих і сечогінних продуктів – частіше їсти селеру, кабачки, цибулю, кріп, гранат, ананас. Вони ефективно очищають організм від токсинів, повідомляє іспанське видання La Gaceta.

Фахівець з харчування та фармацевтики Нел Берланг порадив у публікації журналу дотримуватися раціону, що забезпечує ефект детоксикації організму.

“Важливо виключити продукти глибокої обробки, не споживати цукор або насичені жири, збільшити споживання клітковини з природних джерел – фруктів, овочів, які повинні займати більшу частину нашої тарілки. Відмова від алкоголю, вживання великої кількості води і збільшення фізичних вправ також сприяють очищенню тіла від потенційно небезпечних речовин”, – сказав він.

Вчений пояснив, що в цю пору року організм особливо виснажений дефіцитом сонячного світла і поганою погодою, занадто калорійним харчуванням, якому бракує корисних речовин. Тому необхідно вживати більше продуктів дренуючих і сечогінних, які допомагають виводити токсини.

Експерт назвав кращі продукти з такою властивістю.

Артишоки і селера. Мають високий вміст клітковини, покращують травлення і стан кишкової мікрофлори, допомагаючи тілу активніше позбавлятися від усього непотрібного.

Баклажани, редис. Є продуктами з вираженою жовчогінною дією, що підсилює процеси травлення.

Дика спаржа. Цей низькокалорійний продукт має виражений сечогінний ефект, допомагаючи позбавлятися від зайвої рідини, що вимиває токсини з організму.

Цибуля-порей, цибуля, крес-салат, фенхель теж очищають тканини організму від надлишків води

Цукіні. Його споживання збільшує вироблення кишечником корисної слизу, дозволяючи тракту інтенсивніше і м’якше очищатися від переварених мас.

Розторопша. Сприяє правильному функціонуванню травної системи, детоксу печінки.

Цвітна капуста, що містить антиоксиданти.

Гранат і ананас як особливо сечогінні засоби. Ківі, яблуко, полуниця. Всі ці продукти також сприяють очищенню організму від токсинів в цю пору року”, – додав фахівець.

Поділись


Новини партнерів