5 звичок, через які ми старіємо завчасно, і від яких легко відмовитися

На швидкість старіння впливає навіть те, як ми п’ємо сік: через соломинку або прямо зі склянки! Пише Жіночий Світ.

Багато спати, займатися спортом, більше часу проводити на свіжому повітрі, не нервувати і ніколи не лягати спати, не змивши косметику – здається, ми напам’ять знаємо список хороших звичок, які можуть допомогти нам зберегти молодість на якомога більш тривалий термін. Але є чимало нешкідливих звичок і зовсім несподіваних чинників, які можуть дуже серйозно «зістарити» нас – перевірте, чи знаєте ви про них!

Куріння «за компанію»

Так-то я зовсім не курю, але ось коли вип’ю, можу дозволити собі сигаретку-другу. Якщо це про вас, то у нас погані новини: тютюн містить понад 3800 хімічних компонентів, здатних завдати шкірі істотної шкоди. При цьому немає ніякої різниці, впливає він зсередини або ззовні, за допомогою пасивного куріння. І ось вам результат: якщо ви викурюєте одну-дві цигарки на вечірках, ваша шкіра виглядає старше, ніж могла б.

Самотність

Важко повірити, але це так: наші друзі і правда допомагають нам довше залишатися молодими. Як показали кілька досліджень, люди, у яких багато друзів, як правило, довше опираються впливу віку – особливо це стосується когнітивних вікових змін. Так що, яким би щільним не був ваш щоденний графік, не забувайте вносити в нього зустрічі з друзями.

Зловживання кавою

Ранкова чашка кави, порція кофеїну в середині дня, переговори або побачення за чашкою все того ж напою – кава давно стала частиною нашого життя і повноправним учасником більшості соціальних ритуалів. Але проблема в тому, що чорна кава знижує рівень дегідроепіандростерону (DHEA), гормону, який допомагає нам боротися зі старінням. Проблема в тому, що його рівень і так зменшується з роками, а зловживання кавою може ще прискорити цей процес.

Звичка пити напої через соломинку

Несподівано, правда? Пластикові соломинки для напоїв не тільки кошмар екологів (так як зазвичай виготовляються з самого «стійкого» пластику) – постійне їх використання може призвести до того, що ви будете виглядати старшою за свої роки. Постійна напруга м’язів може спровокувати утворення ранніх глибоких зморшок навколо губ, а також поглиблення носогубних складок.

Депресія

Депресію, звичайно, важко назвати звичкою, але ми тим не менше теж включили її в список. Недавні дослідження показали, що депресія не тільки знижує якість життя – вона також прискорює процес старіння мозку. Не ігноруйте перші ознаки захворювання, не намагайтеся впоратися зусиллям волі і обов’язково звертайтеся за допомогою!

Поділись


Новини партнерів