Вчені розвінчали міф про норму споживання води

Вчені зі Швейцарії розповіли, що користь води сильно перебільшена. Інформація про необхідність споживання не менше 2 літрів води не має ніякого наукового підтвердження.

Фахівці Ґетеборзької медичної академії Сальгрен відзначили, що обсяг води, яку потрібно споживати щодня, є індивідуальним параметром. Єдиний стандарт в даному випадку неможливий, так як організм людини може міняти потреби в залежності від багатьох факторів.

«Ввечері людині потрібно менше води, ніж днем. Вона може вести активний спосіб життя, через що рідина буде витрачатися швидше. Люди, які проводять багато часу в приміщенні, як правило, випивають менше води. При заняттях спортом споживання рідини збільшується. Вирахувати єдину норму для кожної людини неможливо. Звичайно ж, є певні мінімуми, а й вони стають критичними, якщо скорочення споживання води входить в звичку », – йдеться в повідомленні фахівців.

Вчені відзначили, що навіть при частому споживанні кави людині може знадобитися більше води. У той же час рідина не має сильного впливу на обмін речовин, на відміну від деяких продуктів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів