Названо основні причини появи болю в попереку

За даними ВООЗ, від болю в попереку страждає близько 25% населення світу. Найчастіше дискомфорт турбує в ранковий час, після підйому з ліжка. Причина може критися як в незначній проблемі, яку можна вирішити за допомогою декількох простих змін, так і в серйозному захворюванні, що вимагає медичного втручання.

1. Матрац

Багато людей ігнорують важливість вибору якісного матраца для здорового сну. Підтримка хребта під час сну є найбільш важливим фактором при виборі матраца. Відсутність необхідної підтримки можуть перешкоджати вирівнюванню хребта, що в свою чергу здатне викликати болі в попереку. Правильний матрац вирішить вашу проблему за одну ніч.

Дуже важливо, щоб матрац відповідав певним критеріям по жорсткості і м’якості одночасно. Такими властивостями володіють спеціальні ортопедичні матраци, які підтримують хребет в анатомічно нормальному положенні протягом всієї ночі.

2. Запалення

Це рідкісний стан, що характеризується запаленням крижово-клубових суглобів і нижньої частини хребта. Ранковий біль в цьому випадку супроводжується скутістю в спині, при цьому людина поступово стає більш гнучкою протягом дня. Активність допомагає полегшити біль, а відпочинок посилює.

3. Перенапруження

Перестаралися в спортзалі і прокинулися з жахливим болем в спині? Можливо, ви забули про попередню розминку! Розминка вкрай важлива для розігріву м’язової тканини. Якщо ви будете розтягуватися правильно, то на наступний день біль в спині зменшиться. Наші суглоби містять синовіальну рідину, яка змащує їх так, щоб мінімізувати тертя під час руху. Розігрів активує цю рідину.

4. Дегенеративне захворювання диска

Дегенеративне захворювання диска – це синдром, при якому віковий знос спинних дисків призводить до болю в попереку, відомого як артрит хребта. Оскільки спинномозкові нерви при цьому здавлені, то можуть виникати легкі або сильні болі і скутість.

Джерело

Поділись


Новини партнерів