Здоровий кишечник – красива шкіра: як оздоровити свій мікробіом

Будь-які порушення в роботі кишечника неодмінно відбиваються на стані шкіри. Якщо в кишечнику підвищений рівень шкідливих бактерій і цілісність його стінок порушена, це провокує розвиток запальних захворювань, зокрема шкірних – екземи, акне, псоріазу та інших. Поліпшити стан кишечника можна шляхом коригування харчування, пише Жіночий Світ.

Для здоров’я не тільки шкіри, але і всього організму важливо виключити з раціону продукти, що стимулюють ріст шкідливих бактерій і додати продукти, багаті поживними речовинами – пребіотики, завдяки яким збільшується чисельність корисних бактерій (пробіотиків).

Роль пробіотиків і пребіотиків в організмі людини

Пробіотики – це живі мікроорганізми, що знаходяться в кишечнику і формують здорову мікрофлору. Пребіотики – це поживні речовини, іншими словами їжа для пробіотиків. Без тих і інших кишечник не здатний нормально функціонувати. Якщо ви хочете налагодити роботу кишечника і, як наслідок, мати здорову шкіру, вам необхідно:

  • вживати в їжу більше свіжих овочів і фруктів, риби і морепродуктів, цільнозернових, горіхів і корисних олій;
  • спеції – імбир і куркума;
  • включити в раціон ферментовані продукти – квашену капусту, комбучу, кефір;
  • мінімізувати споживання цукру, переробленої продукції, алкоголю;
  • відмовитися від глютену, особливо при наявності шкірних проблем;
  • знизити вживання молочної продукції.

Пребіотичні продукти краще вживати в сирому вигляді, оскільки при термообробці більшість корисних волокон руйнується.

Дуже корисні для кишечника фруктові смузі. Наприклад, можна змішати в блендері банан, ягоди і кефір. У салати корисно додавати часник, цибулю, листя кульбаби і оливкову олію.

Уже через місяць такого харчування мікробіота оздоровиться, робота кишечника налагодиться, зникнуть запори і здуття живота. Це відіб’ється і на шкірі – виділення шкірного сала нормалізується, зникнуть або зменшаться висипання.

Після того, як вам вдасться привести в порядок травну систему, можна закріпити результат і зайнятися оздоровленням шкіри зсередини. Для цього:

  • Вживайте більше білка. Він необхідний для виробництва еластину і колагену.
  • Включіть в раціон продукти, багаті Омега-3 жирними кислотами. До них відноситься риба жирних сортів, лляне насіння і олія, насіння Чіа.
  • Пийте не менше 1,5 літрів чистої води щодня.

Включивши в раціон такі продукти, ви запустите ефективний механізм боротьби зі старінням, ваша шкіра буде виглядати молодою і здоровою в будь-якому віці.

Джерело

Поділись


Новини партнерів