5 головних причин переїдання і як з ними боротися

Розберімося, які фактори можуть приводити вас до переїдання і в результаті до збільшення ваги.

Хто з нас не любить смачно поїсти? Однак, не завжди ми сідаємо за стіл, коли приходить час чергового прийому їжі або при реальному почутті голоду. Деякі люди їдять занадто багато і занадто часто, що призводить до переїдання, і наступним за ним погіршення здоров’я. Якщо ви не з чуток знаєте про цю проблему, розберімося з нею разом.

Відсутність цікавих варіантів проведення часу

Коли ви знаходитесь вдома, і не можете придумати собі захопливе заняття, ви можете відчувати відверту нудьгу. Надійним способом розважитися стає поїдання різних смаколиків, які в більшості своїй шкодять організму. Спробуйте заздалегідь продумувати плани на вечір, які позбавлять вас від нудьги та бажання поїсти шкідливої їжі.

Звички в сім’ї

Інколи причина їсти чато виробляється у людей з дитинства, коли в родині була схожа культура харчування. Але якщо вам дорожче своє здоров’я і зовнішній вигляд, спробуйте перебороти себе і не погоджуватися на мамині смачні та одночасно калорійні страви. Боріться зі звичкою їсти перед сном і при будь-якому зручному випадку.

Спрага

Досить часто люди плутають відчуття спраги з голодом. Експерти пропонують для перевірки того, чого насправді ви хочете, дуже простий і дієвий метод. Всякий раз, коли ви будете хотіти перевірити холодильник, необхідно випити склянку води. Якщо через деякий час почуття голоду залишиться, можна зробити собі здоровий перекус. Однак у більшості випадків причиною бажання поїсти, стає спрага.

Нестача сну

Якщо ви страждаєте від безсоння або через завал на роботі та навчанні змушені недосипати, у вас можуть початися проблеми з такими гормонами, як лептин і грелін. При постійному недосипанні перший гормон знизиться, а другий — підвищиться. Все це буде змушувати вас постійно відчувати почуття помилкового голоду.

Задоволення

У житті деяких смачна їжа може бути чи не єдиним приводом радості та отримання задоволення. Варто розуміти, що це нездорова ситуація і необхідно приймати радикальні заходи для зміни свого життя в кращу сторону.

Джерело

Поділись


Новини партнерів