5 причин, чому у вас виникають синці навіть при незначному ударі

Синяк виникає, коли кровотеча під шкірою викликає помітну зміну кольору в цій частині тіла. Деякі люди вважають, що вони легше за інших отримують синці Хоча це може означати, що ці люди більш незграбні, ніж більшість, але також це може бути ознакою деяких захворювань і станів.

Нестача вітамінів

Якщо у вас дефіцит вітаміну С, це може привести до повільного загоєння ран і ударів. Крім того, люди, які відчувають нестачу в вітаміні До також можуть мати подібний симптом. Вживання як вітамінних добавок, так і продуктів, багатих на вітаміни, яких вам не вистачає, може легко виправити ситуацію.

Зловживання алкоголем і захворювання печінки

Вживання алкоголю в надлишку є ключовим фактором ризику для багатьох захворювань печінки. У міру того, як ці умови прогресують, печінка може перестати виробляти білки, які допомагають при згортанні крові, що призводить до легких ударів. Інші симптоми включають опухлі ноги, темну сечу і пожовтіння шкіри і очей. Якщо ситуація не критична, вашій печінці може допомогти куркума, авокадо, правильне харчування і повна відмова від алкоголю. У запущених станах, лікування повинен призначити лікар.

Лікарські засоби

Розріджувачі крові, такі як варфарин та гепарин, можуть викликати у людини синці і ускладнити згортання. Інші ліки, які можуть викликати надмірні синці, це кортикостероїди, глюкокортикоїди і антидепресанти.

Сенільна пурпура

“Сенільна пурпура вражає людей похилого віку. Це викликає темні пурпурно-червоні плями на шкірі. Вони можуть навіть пошкодити шкіру, а після загоєння залишати коричневі сліди. Зазвичай пурпура зникає з часом. Щоб запобігти їх виникненню, уникайте тривалого впливу сонячного світла і пам’ятайте про тому, що ви можете легко отримати синці “, – пише видання Helth News.

Джерело

Поділись


Новини партнерів