5 ознак головного болю, які не можна терпіти

Голова може боліти з найрізноманітніших причин. Найпоширеніші з них це втома, перевтома, стрес. Але буває так, що головні болі пов’язані з якимись серйозними захворюваннями, від чого при їх виникненні краще відразу бігти до лікаря.

Причини головного болю

За словами медиків, головні болі ніколи не виникають на порожньому місці. Завжди є на то причина. Навіть якщо вам так здається, коли ви прокидаєтеся вранці, а голова немов чавунна. На це теж можуть бути свої причини.

Головний біль

Як правило, головні болі є симптомом або проявом патологічного процесу. Причому причини досить різноманітні. Це можуть бути стреси, емоційні навантаження через проблеми в сім’ї, на роботі. Навіть при звичайній застуді можливі головні болі. Але є і більш серйозні захворювання. Наприклад, головні болі супроводжують пухлини, аневризми головного мозку.

Головні болі відрізняються за інтенсивністю та тривалістю. Все це безпосередньо пов’язано з тим, чому вони взагалі виникли. Іноді можна поїсти – і все пройде, а часом недостатньо і найсильніших знеболюючих, щоб позбутися від цієї проблеми.

Чому голова болить в різних місцях?

Іноді у людей пульсує у висках, а часом розривається від болю лоб або потилиця. Медики стверджують, що пульсуючі головні болі в потилиці, що супроводжуються нудотою або блювотою, можуть говорити про підвищення тиску. А при нормальному тиску, коли біль в лобі ніби тисне на очі, є ризик, що це сигнал про порушення венозного відтоку або прояву гідроцефалії головного мозку.

Якщо головний біль відчувається тільки в одній половині голови з пульсуючим характером, то цей стан відноситься до мігренозного. Також біль може сковувати голову, як обруч, що може говорити про біль напруги.

Іншими словами, головний біль має різний характер і різні причини. Щоб з’ясувати їх, слід звернутися до лікаря.

Коли головний біль не можна терпіти?

Іноді вважається, що достатньо добре поспати, щоб головні болі зникли. Біль не сприймається серйозно. Це може бути реалією, але тільки в певних ситуаціях. Наприклад, при перевтомі це дійсно працює. Але для більшості випадків просто виспатися не вихід.

Перерахуємо п’ять ознак головного болю, які в жодному разі не можна терпіти. При них не допоможуть знеболюючі, а потрібен тільки лікар.

По-перше, біль виник різко, на те взагалі не було ніякої причини.

По-друге, головний біль має особливий характер, тобто раніше ви подібного не відчували.

По-третє, головний біль не проходить вже кілька днів. Ви п’єте анальгетики постійно, але вже і це не допомагає. Біль заважає звичному укладу, в тому числі нормально спати.

По-четверте, біль не проходить, а лише посилюється. Характер і локалізація можуть змінюватися.

По-п’яте, можуть з’явитися нові симптоми. Наприклад, біль віддає в інші місця, з’явилася слабкість в руках або ногах, порушена чутливість в окремих місцях.

Джерело

Поділись


Новини партнерів