Гастроентерологи розповіли, чим небезпечна манна каша для здоров’я

Хоча б раз у житті кожен з нас куштував манну кашу. Хтось залишився до неї байдужим, а для когось вона стала найулюбленішим ласощами. Ось тільки гастроентерологи радять не зловживати манкою, або й взагалі відмовитися від неї. Чому? Читайте у нашій статті.

Якщо в більшості каш найчастіше вкрай багато корисних речовин, необхідних організму для повноцінної роботи, то манна крупа ними похвалитися не може. Більш того, багато експертів вважають, що манка за своїми характеристиками ближча до борошна, ніж до круп.

Вся справа в тому, що частинки манки за розміром практично такі ж, як частинки борошна. У зв’язку з цим каша містить в собі дуже багато крохмалю, але досить мало білка, клітковини і інших компонентів, за які ми так цінуємо каші.

Крім того, манка сприяє активному набору ваги за рахунок того, що вуглеводи з неї засвоюються вкрай швидко. Ось чому, якщо ви вирішили снідати кашами, щоб поправити здоров’я, манка – поганий варіант.

Набагато краще віддати перевагу кус-кусу або булгуру. Їх також виробляють з пшениці, але зерна цих каш набагато більші, через що і вуглеводи засвоюються повільно. До того ж ці крупи виробляють з твердих сортів пшениці, в той час як манку переважно з м’яких.

Джерело

Поділись


Новини партнерів