Фахівці назвали алкоголь, який найбезпечніше вживати в новорічну ніч

Рідко, коли новорічне застілля обходиться без алкоголю. Традиційним напоєм свята вважають – шампанське. Хтось віддає перевагу більш міцним напоям – горілці, коньяку. Однак експерти відзначають, що таке спиртне може завдати вашому організму непоправної шкоди, особливо якщо поєднувати його з жирною їжею.

На думку медиків, є алкоголь, який найменш шкідливий. І мова про біле вино.

Так, якщо дозволити собі в новорічну ніч один, два келихи вина, не на голодний шлунок, при фізичній активності і з великим інтервалом, то ваш організм буде в безпеці.

Чому не можна пити шампанське?

Якщо закушувати цей напій легкими і не жирними стравами, то ви цілком можете змінити біле вино на шампанське. До слова, лікарі не радять випивати більше 250 грамів шампанського.

Однак, його категорично не можна поєднувати зі смаженим та жирним м’ясом, з майонезними салатами. Також краще відмовитися від інших напоїв, які містять гази.

Звичайно ж, якщо вино – це не ваш напій ви можете вибрати інший. Але пам’ятайте: щоб зустріти свято гідно і не страждати вранці від похмілля, потрібно вибирати один алкогольний напій, і вживати його в помірних дозах.

Безпечна доза горілки, коньяку або віскі 100 грамів. Мартіні або лікеру – максимум 300 грам. Також варто враховувати особливості свого організму.

Джерело

Поділись


Новини партнерів