Фахівці назвали ранні ознаки старечого недоумства

Медиками виявлено, що надмірна балакучість, яка супроводжується постійною забудькуватістю може бути початковим проявом розвитку старечого недоумства.

Серед вікових порушень, хвороба Альцгеймера займає одне з перших місць. Частіше за все ця недуга себе проявляє в людей, які переступили 60-річний рубіж.

Однак, як з’ясували фахівці, існує ряд симптомів, які з’являються задовго до прояву самої хвороби.

В першу чергу лікарі рекомендують звернути увагу на зниження здатності людиною виконувати звичайну роботу: запам’ятовувати числа, цифри, назви, важливі події і т. д. Звичайно, така забудькуватість може з’явитися в результаті сильної перевтоми. Але якщо забудькуватість стала повторюватися систематично — пора звернутися до фахівців.

Так само повинна насторожити поява труднощів з виконанням звичних завдань: здається не знайомим маршрут, по якому ви добиралися на роботу протягом не одного десятка років, з труднощами згадуєте назву вулиці, де мешкають ваші батьки тощо.

Надмірна балакучість, коли людина перескакує з однієї думки на іншу, не закінчуючи тему — також є приводом для обстеження.

Своєчасне звернення до профільного фахівця дозволить почати лікування і якщо не попередити розвиток недоумства, то хоча б відстрочити час його прояву.

Джерело

Поділись


Новини партнерів