Названо спосіб, завдяки якому можна заснути за дві хвилини

Один з військових анонімно розповів методику сну, по якій більшість військових засинає.

Їм не потрібно довго часу, щоб заснути, вони не перевертаються по півтори години і не сплять по 12, щоб відчувати себе бадьорими і відпочившими.

Щоб заснути, військовим необхідно лише 2 хвилини, а для сну 15.

Так, за словами аноніма, ключову роль тут відіграє не час, відведений на сон, а правильна техніка дихання і розслаблення. Але військовий попереджає, що після такого 15-хвилинного сну бадьорості вистачить не більше, ніж на чотири години.

Дана методика була заснована на вченні американського психолога Бада Уінтера, який пропонує зручно розташуватися і відкинутися на спинку стільця. Ноги поставити паралельно одна одній, а руки схрестити на грудях. При цьому підборіддя повинно бути опущене вниз, плечі м’язи голови розслаблені.

Також потрібно розслабити губи, язик, щелепу і навіть очі. При цьому зберігати спокійне і рівне дихання.

Якщо у вас є можливість прилягти, тоді витягніть руки уздовж тулуба долонями вгору і також розслабити все тіло і м’язи обличчя. Сон настане швидше, якщо ви ще закотите очі. Тільки це потрібно зробити легко і без напруги.

Щоб відбулося розслаблення не тільки на фізичному рівні, але і на психологічному, необхідно уявити водну гладь, захід сонця або природу.

Потім застосуйте техніку, яка має назву “чотири-сім-вісім”.

Так, протягом чотирьох секунд спокійно вдихайте через ніс, потім на сім секунд затримайте повітря і протягом восьми секунд видихайте його. Дана методика сповільнить ритм серця і знизить температуру тіла, що і відбувається в організмі перед сном.

Джерело

Поділись


Новини партнерів