Лікар назвав два напої, які викликають найсильніше похмілля

Херес і портвейн – найнебезпечніші напої, від яких настає сильне сп’яніння і страшне похмілля. За словами доктора Хала Сосабовскі, професора суспільних наук в Брайтонському університеті (Великобританія), херес і портвейн перші напої, яких варто уникати. За показником сп’яніння вони обганяють набагато міцніші напої – горілку, віскі і т.д. Причина? Швидкість всмоктування в кровотік, пише Жіночий Світ.

Херес і портвейн містять відносно великий обсяг алкоголю і легко потрапляють в кровотік, на відміну від міцних напоїв, які за рахунок міцності пригнічують клітини шлунку і роблять надходження в кров більш повільним.

Середня міцність – найнебезпечніша

Доктор Сосабовский додав:

«Це пов’язано з концентрацією. Пиво, наприклад, становить близько 5%. Ви повинні випити досить багато, щоб напитися. На іншому кінці спектру у вас віскі, а це близько 40%. Посередині – херес і портвейн – оптимальний спосіб дуже швидко напитися… тому що вони становлять близько 20% і ніщо не заважає засвоєнню», – сказав доктор виданню Daily Mail.

На жаль, ігристе вино теж не найкраща ідея.

«Газований алкоголь збільшує його поглинання, тому ви можете відчути, як перший келих шампанського впливає на вас, можливо, за 30 секунд».

Багато з тих, хто любить випити на свята, думають, що склянка води між алкогольними напоями дозволить їм залишитися тверезими і уникнути похмілля. В результаті, вони досягають протилежного ефекту – завдяки воді алкоголь краще всмоктується в кров.

«І ніколи не змішуйте міцні і легкі алкогольні напої. Не беріть пінту пива і віскі, тому що ви перетворюєте чотиривідсотковий лагер в 10% – міцність, яка дуже шкідлива».

На питання що ж потрібно робити, щоб гарантувати відсутність похмілля, доктор був категоричний:

“Єдиний спосіб не напитися – не пити”.

Джерело

Поділись


Новини партнерів