Смачні і дуже небезпечні: 5 звичних продуктів, від яких варто відмовитися після 50 років

Чим старшими ми стаємо, тим важливіше для нашого здоров’я правильне харчування. Уповільнення метаболізму, труднощі з виробленням певних речовин і гормонів – все це вимагає більш усвідомленого ставлення до того, що ми їмо. І особливо важливо переходити до здорових харчових звичок після 50 років: в цей час багато жінок проходять через менопаузу, стикаються з втратою естрогену, який підтримував важливі функції нашого організму (і в тому числі здоров’я серцево-судинної системи), а також «вимиванням» кальцію і втратою м’язової маси. Ось деякі продукти, які в цьому віці варто їсти якомога рідше, а краще за все – взагалі від них відмовитися.

Продукти з обробленого м’яса

Ковбаси, сосиски, копчене і в’ялене м’ясо, шинка – чим менше ви будете це їсти, тим краще. Крім того, що ці продукти офіційно визнані канцерогенами (їх вживання істотно підвищує ризик раку кишечника), в них багато натрію і транс-жирів, а все це дуже небезпечно для здоров’я серця, судин і органів травної системи.

«Злакові» батончики

На жаль, цей на перший погляд здоровий і навіть корисний перекус на ділі обертається зайвою порцією цукру, шоколадної глазурі і солодкого сиропу, який викликає непотрібний сплеск цукру в крові і підвищує ризик розвитку діабету.

Знежирені молочні продукти

Після 50 років ми відчайдушно потребуємо кальцію: під час менопаузи ми активно втрачаємо його, а накопичувати майже не виходить. Найпростіше отримувати кальцій з молочних продуктів – це знають всі. А ось чого багато хто не знає, так це того, що кальцій майже не засвоюється без жиру і вітаміну Д, якого багато в цілісному молоці і продуктах з нього, але практично немає в знежирених. Так що вибирайте правильно!

Пакетовані соки і готові смузі

Дві склянки соку щодня – прямий шлях в кардіологію. На жаль, це не жарт: регулярне вживання фруктових соків підвищує ризик розвитку хвороб серця в два рази: в соках багато фруктового цукру і немає клітковини, яка допомогла б стабілізувати рівень глюкози в крові. Що ж стосується смузі, то варто вибирати тільки ті, що ви приготували самостійно: в готові занадто часто додають підсолоджувачі або сіль і інші підсилювачі смаку, які негативно впливають на здоров’я.

Солодкі кавові напої

Латте, капучіно, фрапуччіно і інші напої на основі кави – як би смачні вони не були, краще триматися від них подалі. Тому що насправді це зовсім не чашка кави, а справжня калорійна бомба. Крім того, солодкі сиропи, які в них часто додають для аромату, нерідко містять штучні підсолоджувачі, які підвищують ризик розвитку небезпечних хвороб, у тому числі діабету другого типу і деяких видів раку.

 

Поділись


Новини партнерів