6 супер-продуктів, які завжди повинні бути в раціоні

Останнім часом дуже багато говорять про Суперфуд, такі продукти як спіруліна, ягоди годжі і насіння Чіа. Але за дуже корисними продуктами не обов’язково йти далеко. Можливо, ви їсте їх кожен день, але не здогадуєтеся про їх властивості.

Наводимо кілька таких продуктів, список яких ви можете розширити самі, додавши сюди житній хліб, каші з цільних злаків і багато іншого. Наприклад, ось ці 9 найкорисніших продуктів .

Яйця. Якщо ви вже включили в своє меню кіноа – чудово! Але ті ж самі цінні речовини є і в курячих яйцях, тільки вони менш калорійні. Наприклад, в одній чашці кіноа міститься 8 г білка і 223 ккал, а в одному яйці – 6 г білка і лише 78 ккал. Крім того, яйця багаті вітамінами А, В, Д і калієм, їх вживання знижує ризик серцевих захворювань. Відомості про те, що яйця (жовтки) підвищують рівень холестерину, не підтвердилися.

Червоний болгарський перець. У червоному перці в два рази більше вітаміну С, ніж в апельсині (142 мг на півсклянки), а також велика кількість бета-каротину і лікопіну, сильного антиоксиданту. І, що найпривабливіше – в одному середнього розміру перці лише 25 ккал.

Чорниця. Чорниця містить більше клітковини (3,6 г в 1 склянці ягід), ніж капуста. Так-так, більше, ніж найпопулярніша капуста. Один стакан чорниці забезпечить вашому організму денну норму антиоксидантів для боротьби з важкими захворюваннями. Дослідження також показують, що якщо вживати чорницю три рази в тиждень, то можна значно зменшити ризик інфаркту.

Лосось. Кажуть, що вживання в їжу насіння Чіа сприяє швидкому насиченню, вони також багаті омега-3 жирними кислотами, клітковиною і кальцієм. Але та ж необхідна вашому організму доза жирних кислот (для здорового розвитку мозку, серця, шкіри та імунної системи) міститься і в лососі, який до того ж набагато смачніше.

Оливкова олія. Незважаючи на те, що зараз особливою популярністю користується кокосова олія, йому нічим не поступається відома з біблійних часів оливкова олія, а в чомусь і перевершує. Вона може похвалитися всіма необхідними здоровими жирами, які потрібні вашому організму (жирні кислоти). Також вона має протизапальні властивості, знижує холестерин і рівень цукру в крові і є найкращим профілактичним засобом для зниження ризику серцевих захворювань.

Солодка картопля. Не любите буряк? Солодка картопля містить набагато більше бета-каротину (вітаміну А), корисного для шкіри, очей і серця. У ній також багато вітаміну С, який активізує імунну систему, при цьому в одній картоплині лише 103 ккал.

Поділись


Новини партнерів