Вчені назвали продукти для підтримки розумової активності

Вчені довели, що риба і крупи можуть підтримати розумову активність, так як головний мозок отримує необхідні йому речовини. Корисні також овочі, в тому числі квашена капуста.

Продукти з цільного зерна забезпечують стабільне надходження глюкози, необхідної названому органу. Вівсяна і перлова крупи сприяють виділенню в кров даного компонента, що зберігає активність мозку протягом усього дня.

Скумбрія і оселедець містять цінні омега-3 жирні кислоти, потрібні організму, так як він не здатний їх виробити. Відбувається зниження ризику ослаблення пам’яті і виникнення хвороби Альцгеймера.

Корисна і лляне олія, яку необхідно пити щоранку до сніданку в кількості однієї столової ложки. Даний в’язкий склад сприяє очищенню кровоносних судин. Медики називають також насіння гарбуза і соняшнику.

Рекомендуються банани, молоко і яйця, що забезпечують захист клітин головного мозку від пошкоджень і підтримують пам’ять. Серед овочів називають помідори, які є сильним антиоксидантом, і капусту. Даний продукт містить вітамін К, який підсилює когнітивні функції і стабілізує діяльність центральної нервової системи.

Джерело

Поділись


Новини партнерів