Фахівці назвали 8 продуктів, які допомагають схуднути з користю для організму

При дотриманні дієти основна складність в тому, щоб не відчувати голод і в той же час втрачати вагу. Існують продукти, які насичують, але при цьому низькокалорійні. Більш того, вони допомагають розщеплювати жир і виводити шлаки з організму, пише Жіночий Світ.

Мигдаль

У цих горіхах міститься набір амінокислот і вітамінів, необхідних для правильного функціонування організму. Велика кількість харчових волокон активізує перистальтику кишечника. Рослинний білок, що міститься в мигдалі, необхідний для роботи м’язів.

Масло, якого в мигдалі досить багато, допомагає роботі мозку. У день можна з’їдати не більше 50 гр. горіхів. Через високий вміст білка і харчових волокон мигдаль дає відчуття насичення без зайвих калорій. Не підходить хворим на цукровий діабет. Алергікам теж слід бути обережніше.

Зелений чай

Сильний антиоксидант, незамінний для тих, хто намагається схуднути. Очищає організм від токсинів і шлаків. Діє як сечогінний засіб і виводить зайву рідину з тканин.

Відсутність ферментації зберігає вітаміни і мінерали, яких немає в чорному чаї. Допомагає не відчувати почуття голоду в перервах між прийомами їжі. Прискорює процес метаболізму. Чашка чаю перед їжею допомагає обмежитися маленькою порцією їжі.

Грейпфрут

Цей гірко-кислий фрукт містить велику кількість речовин, що сприяють схудненню. Завдяки натрію, що входить до його складу, навіть невелика порція фрукту дає відчуття насичення. Флавоноїди в складі грейпфрута уповільнюють засвоєння жирів, що надходять з їжею.

Під час дієти половинкою грейпфрута можна замінити сніданок. У день рекомендується з’їдати 1 грейпфрут. Надмірне вживання грейпфрутів шкідливо для печінки.

Ананас

Ананас популярний при дієтичному харчуванні як джерело бромелайну, що розщеплює жир. Насправді бромелайн міститься в ананасі в невеликій кількості, але у цього фрукта є ряд властивостей, які роблять його незамінним для дієти.

Він містить велику кількість кислот, які допомагають спалювати жир. Велика кількість клітковини налагоджує роботу кишечника, діючи як щітка для виметення шлаків з організму. Ананас їдять в сирому вигляді. 100гр. свіжого ананаса можна з’їсти на полуденок.

Імбир

Як і багато інших прянощів, імбир сприяє схудненню. Феландрін, цинеол і фенілаланін, що містяться в ньому, прискорюють обмін речовин.

Імбир сприяє виробленню шлункового соку, працює як жовчогінний. Чай з лимоном і скибочкою імбиру допомагає спалювати жир. Пряність можна додавати до м’яса і риби під час дієти.

Кедрові горіхи

В кедрових горіхах міститься холецистокінін – це гормон, який виробляється під час їжі.

Користь цих горіхів для дієти – почуття ситості, яке швидко настає, якщо з’їсти невелику порцію. Перед їжею повільно з’їдають 50 гр. сирих кедрових горіхів.

М’ясо птиці

Не все м’ясо птиці корисне при схудненні. Тільки в грудинці, в білому м’ясі, не міститься великої кількості жиру. Таке м’ясо – практично чистий білок, воно повністю засвоюється і не привносить в організм зайвих калорій.

Птицю краще запекти без жиру або відварити з мінімальною кількістю солі. Її можна їсти на обід з зеленими овочами. Порція – 200 гр. м’яса, 150-200 гр. овочів.

Риба

Відварна або запечена риба – традиційна дієтична страва. Омега-3 жирні кислоти, що містяться в ній, підсилюють процес спалювання жирів, допомагають зменшити відчуття голоду, прискорюють метаболізм. Під час фізичної активності сприяють посиленому спалюванню вісцерального жиру.

Найбільше Омега-3 в океанічних породах риб. Це лосось, тунець, скумбрія і тріска. Для одного прийому їжі достатньо 200 гр. риби з салатом.

Джерело

Поділись


Новини партнерів