Худнемо до Нового року: 10 продуктів, які допоможуть прибрати животик

Невеликий животик може бути досить сексуальним і привабливим, але от якщо він стає все більш округлим і збільшується, це може піти на шкоду не тільки зовнішньому вигляду, а й здоров’ю. Жир, що накопичується в області талії, особливо небезпечний: він важко «зганяється», він підвищує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, а також може порушити роботу ендокринної системи. З ожирінням в області талії важко боротися – краще вживати заходів профілактики і не допускати його утворення, пише Жіночий Світ. Ці 10 продуктів допоможуть запобігти утворенню абдомінального ожиріння – включіть їх в свій раціон.

Овес і горіхи

Харчові волокна – головний помічник у підтриманні здорового обміну речовин, а також нормальної роботи травного тракту. Горіхи, бобові, ягоди, а також цілісні злаки багаті клітковиною, і тому повинні з’являтися на вашому столі якомога частіше. Починайте день з миски вівсянки з ягодами – і ваш животик надовго залишиться плоским і підтягнутим!

Банани

Здивовані? Тим часом банани – чемпіони серед фруктів за вмістом калію. А калій в свою чергу допомагає виводити зайву рідину з клітин вашого тіла. Це особливо корисно в тих випадках, якщо ви трохи переборщили з солоною їжею – або просто схильні до утворення набряків.

Кавун

Дослідження, яке провели фахівці з Університету Кентуккі (США), підтвердило, що регулярне вживання соку кавуна допомагає знизити відсоток жиру в організмі, а також зменшити рівень холестерину. Чудовий привід поласувати цією гігантською ягодою!

Йогурт з пробіотиками

Щоденне вживання однієї порції йогурту з пробіотиками (і, зрозуміло, без цукру) дозволяє за місяць знизити вміст жиру в організмі на 3-4% – до такого висновку прийшли дослідники з Університету Манітоби (Канада). Пробіотики допомагають підтримувати баланс «правильних» бактерій в кишечнику і сприяють його нормальній роботі. Так що не відмовляйте собі в цих ласощах!

Огірки

Головна перевага цих овочів – високий вміст води і низька калорійність. Огірки допомагають підтримувати баланс рідини в організмі – а його порушення веде до уповільнення метаболізму і набору зайвої ваги. Крім того, огірки багаті клітковиною, а вона дуже важлива для підтримки здорової ваги.

Папайя

Цей фрукт не користується великою популярністю, а між тим, в ньому міститься багато протеолітичних ферментів, які полегшують і прискорюють травлення. Крім того, в цих фруктах міститься багато клітковини, а також вітамінів А і С – дуже корисні і смачні фрукти.

Спаржа

По-перше, всього одна порція спаржі містить 3 грами клітковини – цього достатньо, щоб зберегти почуття ситості на кілька годин. По-друге, в спаржі містяться амінокислоти аспарагіну, які роблять її природним сечогінним засобом – і знову-таки допомагають виводити зайву рідину з організму.

М’ята

М’ята – той чудовий продукт, який навіть не обов’язково їсти. Дослідники встановили, що навіть аромат м’яти зменшує апетит і почуття голоду. Сама ж м’ята – у вигляді чаю або добавки до їжі – допомагає боротися зі здуттям живота, газоутворенням, а також роздратованістю травної системи.

Ромашковий чай

Стрес негативно позначається не тільки на нашому здоров’ї, але й на фігурі: гормон стресу кортизол уповільнює наш обмін речовин, а самі ми під його впливом схильні вибирати більш шкідливу і висококалорійну їжу. У той же час настій ромашки заспокоює нас, допомагає знизити стрес, а також бореться зі здуттям живота. Так що якщо у вас напружена робота – випивайте чашечку чаю з ромашки в середині робочого дня!

Темний шоколад

Темний шоколад з високим вмістом какао (від 60% і вище) – не тільки смачні, але і дуже корисні ласощі. У какао містяться антиоксиданти, які допомагають знизити тягу до солодкого і калорійної їжі, а також стимулюють травлення. Люди, які регулярно вживають темний шоколад, як правило, мають більш низький індекс маси тіла і легше скидають зайву вагу, ніж ті, в чий раціон не входять ці ласощі.

Джерело

 

Поділись


Новини партнерів