Медики розповіли, про що сигналізує хороший апетит у літніх людей

Багато хто звик вважати, що хороший апетит – це ознака здоров’я, оскільки у хворої людини часто пропадає бажання їсти. Однак, медики розвіяли цей міф, заявивши, що підвищена тяга до їжі у людей похилого віку може сигналізувати про серйозні недуги.

Так лікарі відзначають, що причиною відмінного апетиту в більшості випадків стають порушення функцій ендокринної системи, в тому числі цукровий діабет, патології щитовидної залози, хвороби надниркових залоз, статевих залоз, порушення секреції гормонів гіпоталамуса.

Перші ознаки діабету – гострий голод, постійна спрага, часті позиви до сечовипускання.

Також підвищений апетит може бути симптомом деменції і при інших проблемах з пам’яттю – люди просто забувають про те, що вони їли і скільки.

Варто відзначити, що в подібних випадках пенсіонери повинні обстежитися у невролога, психіатра-геронтолога і ендокринолога.

Надмірний апетит може викликати і пухлина головного мозку, гіпоглікемічний синдром. Деякі пухлини здатні підвищувати рівень кортикостероїдів і цукру в крові, що супроводжується посиленням апетиту.

Важливо:

Посилення апетиту і збільшення раціону, що супроводжуються втратою ваги, це привід для звернення до лікаря-онколога.

До слова, причина підвищеного апетиту може бути і зовсім нешкідливою – зневоднення. Дегідратація часто маскується під голод. Плутанина відбувається в гіпоталамусі – частині мозку, яка регулює апетит і спрагу.

Джерело

Поділись


Новини партнерів