Лікар назвав «пустушки» серед популярних ліків від грипу і ГРВІ 

Більшість противірусних та імуномодулюючих препаратів названі “пустушками”. Про це ЗМІ розповів фахівець з доказової медицини, лікар-терапевт Сергій Поляков, пише Жіночий Світ.

Серед дорогих та “марних” препаратів лікар назвав імуномодулятори. За словами фахівця, про ці ліки насправді ніхто толком нічого не знає, проте відомо, що вони сильно навантажують печінку, шлунок і кишечник.

При такому розмаїтті лікар назвав єдиний засіб, який доведено допомагає при грипі – озельтамівір. Однак він діє тільки на грип типів А і Б, а в інших випадках може не допомогти.

Важливо, що експерт застеріг від надмірного використання вітаміну С і пробіотиків. Так зайва доза вітаміну може призвести до сечокам’яної хвороби, а його ефективність проти застуди і вірусів так і не довели.

Пробіотики, на його думку, теж навряд чи допоможуть, оскільки у всіх різна мікрофлора кишечника. Тому їх варто замінити на кисломолочні продукти, вважає фахівець.

Лікар вважає, що найкращі засоби проти кашлю -, карбоцистеїн, ацетилцистеїн, бромгексин і кодеїн, який призначають лише в рідкісних випадках.

Джерело

Поділись


Новини партнерів