Медики розповіли, для кого небезпечні мандарини і скільки їх можна з’їсти

У розпал сезону мандарин медики занепокоєні станом людей і застерегли від можливої ​​небезпеки. Експерти встановили дозу споживання цього продукту в день.

Зимовий період і мандарини для нас дві невід’ємні частини. Цей цитрусовий фрукт дарує нам безліч приємних і казкових асоціацій. На жаль (чи на щастя) у нас нема можливості вживати його круглий рік. Нам усім доводиться чекати до грудня, а тому у нас всього два місяці, щоб вдосталь отримати насолоду.

Лікарі по справжньому стурбовані таким ставленням до цього фрукту, адже велика його кількість тільки згубно позначиться на здоров’ї. Так експерти запевняють, що чотири середніх мандарини в день – це максимальна норма. Саме тоді (якщо у вас, звичайно ж, немає ніяких протипоказань до фрукту і цитрусових) цей фрукт принесе тільки користь організму. Адже в ньому міститься багато антиоксидантів. Ще до всього, мандарини мають сильні протизапальні дії.

Також експерти запевняють, що найкращим часом для вживання мандарин виявиться період після сніданку і до вечері. Натщесерце і перед сном їх категорично забороняють їсти.

Також дієтологи не могли не відзначити, що мандарини досить низькокалорійні. В них багато вітамінів, особливо С, як і в інших цитрусових. Тому ви, таким чином, ще й зміцнюєте імунітет. Але якщо раптом переборщите – вас чекає гіпервітаміноз. Погане самопочуття, проблеми з тиском, шкірою і багато іншого вам забезпечені. А через велику кількість клітковини в цьому фрукті вас може чекати здуття живота і хронічні захворювання шлунково-кишкового тракту.

Джерело

Поділись


Новини партнерів