Експерти назвали найкорисніші продукти для суглобів

Захворювання суглобів і опорно-рухової системи в цілому може принести масу дискомфорту, так як зазвичай такі хвороби супроводжуються досить яскравою симптоматикою і гострими больовими синдромами.

Нещодавно вченим вдалося встановити, що деякі продукти, які людина споживає в своєму раціоні практично кожен день, можуть допомогти зміцнити суглоби і попередити їх захворювання. Дослідження проводили лікарі Університету Вашингтона.

Кращою їжею для суглобів є та їжа, яка містить в собі велику кількість такого компонента, як Омега-3. Корисні жирні кислоти входять до складу риби, молока, горіхів, оливкової олії. Ці продукти позбавлять від неприємних відчуттів і відновлять хрящову тканину.

Омега-3 захищає від виникнення запальних процесів в суглобі і попереджає розвиток артриту. Варто відзначити, що це дуже небезпечне захворювання, яке може практично знерухомити людини. Також багато пацієнтів відзначають ярковираженний больовий синдром при розвитку цієї хвороби.

При хворих суглобах медики рекомендують вживати ківі. Плід містить речовини, що сприяють виробленню хондроїтину. Цей елемент входить до складу аптечних препаратів від артрозу.

Якщо необхідно відновити суглоби після хвороби, то варто додати в свій раціон вівсянку, так як вона багата на вміст марганцю, який здатний зміцнити кістки і відновити хрящову тканину.

Також багато лікарів радять обов’язково стежити за своєю масою тіла, щоб не перевантажувати і так ослаблені кістки і суглоби. При необхідності потрібно дотримуватися спеціальної дієти.

Джерело

Поділись


Новини партнерів