Експерти розповіли, як за лічені хвилини знизити тиск

Медики закликають завжди дуже уважно ставитися до власного здоров’я. На жаль, бувають випадки, коли під рукою немає медикаментів, а головний біль або тиск доставляють неймовірний дискомфорт. У подібній ситуації буває дуже корисним знати кілька чудодійних способів.

Фахівці дали кілька порад, як самостійно і безпечно впоратися з підвищеним артеріальним тиском.

Точковий масаж

Не всі довіряють подібній методиці, але варто лише один раз спробувати і сумніви розвіються. Для того щоб зняти зайвий тиск, потрібно правильно помасажувати три точки: вуха, шию і скроні. Перша зона знаходиться на зворотному боці мочки вуха. Другу можна знайти, опустивши руку нижче на центр ключиці. Рухом вгору-вниз масажуйте зазначені місця, не сильно натискаючи на них. Процедуру потрібно повторити по 10 разів з правого і лівого боку.

А зона на обличчі знаходиться на відстані мочки пальця від вуха (вгору і в бік). Тут необхідно рухи робити за годинниковою стрілкою протягом хвилини, також з двох сторін.

Дихання

Як це не дивно, але дихання через ліву ніздрю може вам допомогти впорається з високим артеріальним тиском. Єдина умова – правильне положення тіла. Людина повинна сісти прямо, максимально розслабитися, ліву руку покласти на живіт. Правою рукою потрібно закрити відповідну їй ніздрю, а через ліву робити глибокий вдих і, з затримкою в 2-3 секунди, видих. Завдяки цій простій вправі можна розслабити судини, і знизити рівень стресу.

Вода

Як би банально це не звучало, спробуйте випити склянку води. Через зневоднення організму цілком ймовірно підніметься артеріальний тиск і людина в повній мірі відчує ознаки гіпертонії. Рідина допоможе відновити баланс в організмі і, таким чином, поступово тиск нормалізується.

Джерело

Поділись


Новини партнерів