Ніякої валер’янки: 8 продуктів, які допоможуть розслабитися і вийти зі стресу

Під час стресу, гострого або хронічного, з нашого тіла буквально «вимиваються» вітаміни і мінерали, які забезпечують стійкість нашої нервової системи – і ми опиняємося беззахисними перед зовнішніми загрозами. Тому якщо ви просто зараз переживаєте стрес або стикалися з ним протягом останнього півріччя, вам варто частіше їсти ті продукти, в яких багато «антистресових» вітамінів, пише Жіночий Світ.

Лосось

Лосось здатний нейтралізувати дію гормонів стресу, адреналіну і кортизолу, які надають найбільш руйнівний вплив на наш організм. Жирні кислоти Омега-3, якими багата ця риба, можуть компенсувати дію стресових гормонів і тим самим знизити тривожність і зробити нас більш стійкими.

Рукола

Ця ароматна травичка багата фолієвою кислотою і вітаміном В, які беруть участь в синтезі дофаміну, який допомагає нам відчувати почуття радості і задоволення. Так що якщо ви переживаєте стрес або просто сильно стурбовані, саме час для салату з руколою.

Вівсянка

Складні вуглеводи допомагають нашому мозку синтезувати серотонін – хімічну речовину, завдяки якій ми відчуваємо себе більш розслабленими і спокійними. А найбільш простий спосіб отримати достатньо таких вуглеводів – з’їсти миску вівсянки.

Темний шоколад

Найсмачніший спосіб зменшити рівень стресових гормонів – з’їсти трохи темного шоколаду з високим вмістом какао. Антиоксиданти, якими багаті плоди какао, допомагають розширити кровоносні судини, знизити кров’яний тиск і просто розслабитися.

Картопля

Вас тягне на картопельку в особливо важкі періоди життя? Не чиніть опір: в картоплі багато крохмалю, який дасть нам необхідну енергію, яка допоможе успішніше впоратися зі стресом. Тільки вибирайте відварену або запечену картоплю, а не смажену.

Ківі

Ці пухнасті фрукти буквально нашпиговані триптофаном, який стимулює вироблення серотоніну, а тому допомагає нам розслабитися. Більш того, деякі дослідження підтверджують: регулярне вживання ківі допомагає впоратися з безсонням і зробити сон більш глибоким і здоровим.

Шпинат

Коли ми переживаємо стрес, в нашому організмі різко падає рівень магнію, а саме цей мінерал допомагає нам підтримувати здоровий рівень тиску і забезпечує хороший сон. Заповнити дефіцит магнію допоможе шпинат.

Зелений чай

Чашечка чаю і правда допомагає заспокоїтися, особливо якщо цей чай – зелений. У цьому напої міститься багато амінокислоти L-теаніну”, яка розслабляє нас, при цьому не викликаючи почуття сонливості. Так що, якщо ви переживаєте стрес, саме час перейти з кавою на зелений чай – дуже корисно і дієво.

Джерело

Поділись


Новини партнерів