Безсоння: 7 простих порад, які допоможуть впоратися з цим завданням

Безсоння – небезпечний і нездоровий стан. Навіть всього одна безсонна ніч знижує наш імунітет, погіршує здатність до концентрації, підвищує ризик хвороб серця і навіть впливає на нашу харчову поведінку – в гіршу сторону. Якщо ви перепробували всі традиційні способи боротьби з безсонням і програли – спробуйте щось новеньке, пише Жіночий Світ. Незважаючи на свою незвичність, наші поради і справді можуть допомогти перемогти безсоння і нарешті нормально виспатися.

Не намагайтеся заснути

Більше того – прикладайте всі зусилля, щоб залишатися в бадьорому стані. Чим більше ми переживаємо про те, що ніяк не можемо заснути, тим менша ймовірність, що сон все-таки прийде. Тривога, розлад, інші емоції – все це заважає нормально заснути. А от якщо не робити ніяких спроб заснути, не концентрувати на цьому увагу, швидше за все, дуже швидко ви самі не помітите, як заснете.

Одягніть теплі шкарпетки

Коли нашим ступням тепло, кровоносні судини розширюються, і мозок отримує сигнал про те, що можна розслабитися і засипати. Тому спробуйте як слід зігріти ноги перед сном – або просто купіть теплі вовняні шкарпетки.

Спробуйте ароматичні олії

Рецепт від фахівців з аюрведи: при безсонні спробуйте змастити теплою олією ноги, маківку і потилицю. Підійде будь-яка розслаблююча олія: лаванди, м’яти, кокоса.

Заваріть собі банановий «чай»

Магній, яким багаті банани, сприяє розслабленню і допомагає боротися зі стресом. Магнію багато і в самих плодах, і в шкірці. Щоб краще спалося, лікарі рекомендують приготувати такий напій: як слід вимийте банан, відріжте стебло і кінчик, а потім розріжте фрукт навпіл і покладіть на три-чотири хвилини в окріп. Потім додайте трохи меду і випийте отрипний напій. Магній допоможе розслабитися, а мед – відрегулює рівень цукру в крові. Одна з найпоширеніших причин нічних пробуджень – саме коливання рівня глюкози, а мед допоможе з ними боротися.

Надуйте повітряну кульку

Несподівано? Тим часом, ця техніка може виявитися дуже дієвою: надування повітряних куль змушує нас глибоко дихати, так само, як при медитації. Крім того, ви зможете відволіктися від спроб заснути – і в підсумку сон прийде непомітно і швидко.

Навчіться техніці 4-7-8

Ще одна дихальна техніка, яка допоможе розслабитися і заснути. Зробіть глибокий вдих через ніс протягом чотирьох секунд, потім на сім секунд затримайте дихання і видихайте протягом восьми секунд. Така дихальна техніка не тільки допоможе розслабитися, але і збільшить кількість кисню в крові.

Випийте на ніч теплого молока з прянощами

Через три години після вечері приготуйте чашку теплого молока з прянощами: додайте шафран, кардамон, куркуму, корицю, мускатний горіх і імбир. Також можете додати трохи цукру або меду, щоб напій став солодшим.

Джерело

Поділись


Новини партнерів