Фахівці назвали шкідливі для гормонального фону продукти, які не можна їсти жінкам

Гормональний фон жінки – питання делікатне. Адже від співвідношення і кількості тих чи інших гормонів залежить самопочуття і настрій жінки, пише Жіночий Світ. І, що важливо, її фізичне здоров’я. Ось що не рекомендується і, навпаки, корисно їсти для підтримки гормонального балансу.

Краса і здоров’я жінки нерозривно пов’язані з тим, що вона їсть. По суті, наш раціон непрямим чином впливає на механізми організму, зокрема, на вироблення конкретних гормонів. Грамотно складений раціон допоможе підтримувати оптимальну масу тіла віддалити наближення старості. Саме це і називається здоровою дієтою.

Гормони і дієта

Будь-яка гарна жінка особливу увагу приділяє продуктам, які вона їсть. Пропонуємо вашій увазі перелік рекомендованих продуктів, і тих, які жінкам доцільно уникати. Існує правило: грамотно збалансована дієта сприяє підтримці гормонального балансу.

Дані рекомендації по вибору продуктів підходять для жінок всіх вікових груп. Дівчатам ці поради допоможуть безболісно пережити так звані критичні дні. А старші жінки можуть прийняти даний список продуктів до відома, адже збалансований раціон полегшить хворобливі прояви при менопаузі.

Корисні продукти для представниць прекрасної статі

Птиця, жирна риба

Перераховані продукти – це головне джерело білка, який допоможе підтримувати м’язову тканину. У період менопаузи представниці прекрасної статі нерідко втрачають вагу, а це може привести до втрати пружності м’язів.

Птиця, жирна риба, включені в раціон, заповнять втрачений білок і виконають будівельну функцію м’язової тканини. Плюс, жирні сорти риби (лосось, макрель, сардини) сприяють утриманню контролю над перепадами в настрої, допомагають протистояти серцево-судинним недугам і виникненню злоякісних новоутворень.

Хрестоцвіті овочі

Практично всі сорти капусти: броколі, білокачанна, брюссельська, кольорова, пліч-чой, китайська листова, борються із зайвою кількістю естрогену в організмі, що знижує ймовірність виникнення онкології молочної залози. Перевищення показника гормону естрогену можливе в період менопаузи у жінок із зайвою вагою.

Вітаміни групи В

Дефіцит продуктів, що містять вітамін B, провокує виникнення депресивних станів.
Для жінок особливо важливо вводити в своє меню продукти з високим показником всіх вітамінів В (сюди відносяться, наприклад, цільні злаки, яловичина нежирних сортів).

Спаржа, диня, салат

Перераховані продукти допомагають боротися з неприємною проблемою здуття живота. Коли ви включаєте в раціон спаржу, салат, диню, ви зможете уникнути цього стану.

А тепер шкідливі для гормонального фону продукти харчування

Цукор

Цукрово-і фруктовмісні продукти негативно впливають на гормональний фон жінки. Справа в тому, що споживання в значних кількостях десертів, солодких напоїв мало того, що веде до збільшення ваги, але і провокує небажані зміни в гормональному фоні жінки.

Кава і напої, що містять кофеїн

Не забороняється пити каву і чай, із знежиреним молоком або невеликою кількістю вершків. Але не варто забувати про те, що напої з вмістом кофеїну мають здатність провокувати припливи і активну пітливість.

Алкогольні напої

Алкоголь також може провокувати припливи і пітливість. Безумовно, чарочка вина нікому не зашкодить. Але, якщо ви відчуваєте дані симптоми, є сенс відмовитися від спиртного. Відомо, що пиво змінює жіночий гормональний фон. І зловживання даним напоєм тягне за собою проблеми зі здоров’ям.

Продукти з високим показником жирів

Вживання нежирних продуктів, фруктів, овочів, цільнозернових продуктів позитивно позначається на жіночому гормональному фоні. Дані продукти мінімізують припливи і пітливість.

Гостра і пряна їжа

Гострі соуси і приправи теж провокують припливи і активне потовиділення.

Доцільно гострі соуси замінити на трави і легкі прянощі, до того ж, корисні для організму.

Милі жінки, ставитеся дбайливо до свого здоров’я. Адже це – запорука вашої краси і гарного самопочуття!

Джерело

Поділись


Новини партнерів