Як прискорити обмін речовин і схуднути: 6 правил

Багато хто чув про те, що прискорений метаболізм допомагає бути в формі і не поправлятися або ж може допомогти позбутися від зайвих кілограмів. Про це пише facenews

Метаболізм, або обмін речовин – це сукупність хімічних реакцій, що дозволяють організму залишатися живим. При цьому вивільняється якась енергія, яка вимірюється в кілокалоріях, і з її допомогою організм будує нові молекули. Вимірювати швидкість метаболізму, на жаль, неможливо. Але є приблизні формули розрахунку основного обміну речовин, така як Харріса Бенедикта. Від швидкості обміну речовин залежить наше здоров’я, фігура і молодість. Чим швидше обмін речовин, тим вважається краще для організму.

Отже, що впливає на обмін речовин:

Режим харчування

Не робіть великі перерви між їжею. Розподілити рівномірно прийоми їжі починаючи з того моменту як прокинулися і останній прийом за три години до сну.

Пийте достатню кількість чистої води

Вода є відмінним каталізатором, з нею всі процеси протікають набагато швидше.

Їжте збалансовано

Баланс компонентів харчування впливає на обмін речовин. Особливо на це впливає кількість білка в харчуванні.

Сон

Уві сні виробляється багато гормонів, що впливають на обмін речовин, наприклад соматотропін – гормон росту. Він бере активну участь в спалюванні жиру.

Фізичні навантаження

Також сприяють прискоренню обміну речовин. Чим більше ми рухаємося, тим більше калорій спалюємо.

Кількість м’язової маси

Всім відомий факт. Чим більше м’язів в організмі, тим більше калорій ваш організм спалює в спокійному стані, тому потрібно намагатися робити наголос не на жироспалюючі тренування, а на силові.

Поділись


Новини партнерів