Названо 3 несподіваних продукти для підвищення розумових здібностей

Хоча не існує спеціальної «їжі для мозку», яка могла б захистити від вікових розладів (хвороби Альцгеймера або недоумства), але пильна увага до того, що ви їсте, дає шанс отримати всі поживні речовини, необхідні для когнітивного здоров’я, пише Жіночий Світ. В першу чергу подумайте про те, щоб додати в свій раціон наступні три продукти.

Жирна риба

Незамінні жирні кислоти не можуть синтезуватися організмом, що означає, що вони повинні бути включені в дієту. Найбільш ефективні омега-3 жирні кислоти зустрічаються в природі в жирній рибі. Рослинні джерела – лляне насіння, соєві боби, гарбузове насіння, волоські горіхи і їх олії. Але все ж найбільша концентрація і оптимальний баланс цих кислот знаходиться тільки в жирних сортах риби – лосось, форель, сьомга, скумбрія, оселедець, сардини.

Низький рівень ДГК може бути пов’язаний з підвищеним ризиком розвитку деменції, хвороби Альцгеймера, а достатній рівень ЕПК і ДГК допомагає нам справлятися зі стресом, а також відрегулювати хімічні процеси в мозку, що відповідають за гарний настрій (серотонін, дофамін).

Яйця

Відомо, що деякі вітаміни групи В – В6, В12 і фолієва кислота – знижують в крові рівень з’єднання, званого гомоцистеїну. Підвищені рівні гомоцистеїну пов’язані з підвищеним ризиком розвитку інсульту, когнітивних порушень і хвороби Альцгеймера.

Дослідження групи літніх пацієнтів з легкими когнітивними порушеннями показало, що після двох років прийому високих доз B6, B12 і фолієвої кислоти, було значно менше скорочення мозку в порівнянні з групою, яка одержувала плацебо.

Вибирайте продукти з високим вмістом цих вітамінів. Кращий баланс – в яйцях. Також зверніть увагу на листову зелень і цільнозернові продукти.

Гарбузове насіння

Багате цинком, насіння гарбуза забезпечує організм цим цінним мінералом, який життєво важливий для поліпшення пам’яті і мислення. Крім того, в них багато магнію і триптофану, які необхідні для вироблення серотоніну.

Джерело

загрузка...
Поділись


Магазин