Лікарі дали кілька порад при перших ознаках застуди

Зимовий період, крім свят, незабаром принесе з собою і сезонні захворювання. З цієї причини лікарі вирішили дати кілька порад при перших ознаках застуди. Про це пишуть cikavosti

Визначити простудне захворювання на початку інфекції буває часом дуже важко. Все ж якщо людина відчуває ломоту в тілі, слабкість, головні болі, кашель і нежить — це може вказувати на один з типів ГРВІ. Тому не буде зайвим зробити декілька заходів у разі зараження для більш легкого перенесення недуги.

По-перше, варто взяти лікарняний для того, щоб не поширювати хвороботворні мікроби, тим більше, що відпочинок у колі сім’ї позитивно впливає не тільки на емоційний, але і на фізичний стан. З тієї ж причини потрібно утриматися від перегрівання. Поширений міф про потребу в рясному потовиділенні насправді може нашкодити здоров’ю, оскільки це пов’язано зі створенням умов для кращого розмноження бактерій. Часті провітрювання приміщень допоможуть у швидкому одужанні.

Що стосується обстановки, то слід якомога частіше проводити вологе прибирання кімнати, в якій знаходиться хворий. Знезараження за допомогою ароматичних масел та іонізаторів також посприяє зміцненню імунітету. Менш ефективним, але все ж вартісним методом є вживання різних морсів, чаю з лимоном і фруктів, які мають велику кількість вітаміну С.

За словами лікарів, ніщо не справляється з хворобою краще, ніж власний організм. Тому рекомендується постільний режим, помірне і здорове харчування і споживання денної норми рідини

Поділись


Новини партнерів