Неможливо відірватися: експерти розповіли про добавки, які підвищують апетит

Експерти з США проаналізували добавки з так званими “підсилювачами смаку”, і розповіли, яким чином така їжа змушує нас переїдати, пише Жіночий Світ.

Широко відомо, що виробники довго працюють над особливими рецептами своєї продукції, яка б працювала на кшталт «винагороди», тобто активувала в мозку потрібну нейронну мережу, яка викликає ейфорію і пригнічує відчуття ситості.

Результат радує виробників і погано позначається на обсязі талії споживачів. Вони купують продукт частіше, переїдають, і як наслідок, страждають від ожиріння.

За твердженням експертів з видання по боротьбі з ожирінням Obesity. таку смакову формулу можна створити з певної комбінації звичних речовин – жиру, цукру, натрію, вуглеводів. Наприклад, особливе поєднання натрію і жиру в таких продуктах фаст-фуду як гамбургери або смажений бекон, створює особливий смак цього класу продуктів, який відрізняється від домашнього приготування. Інший приклад, поєднання цукру і жиру – торти, тістечка, морозиво. Вуглеводи плюс натрій – чіпси, солоні крекери, попкорн.

У дослідженні також відзначається, що багато продуктів, які викликають апетит, продавалися з написами «дієтичний» або «низькокалорійний». Це ще більше стимулює до великого споживання продукту, так як складається ілюзія, що він не зашкодить фігурі або здоров’ю.

Джерело

Поділись


Новини партнерів