Експерти розповіли про продукти, які провокують ріст каменів в нирках, якщо вживати їх занадто часто, – передає FaceNews.ua.
Раніше з сечокам’яною хворобою стикалися жінки після 35 років і чоловіки після 40-ка, а сьогодні до лікарів звертаються зовсім молоді пацієнти 20-25 років, і пов’язано це, в тому числі, з харчуванням.
З меню потрібно виключити продукти, в яких багато пуринів. У цей список входять консерви, м’ясні субпродукти, копченості, соління, гострі і наваристі супи. Щавель, селеру, спаржу, сою варто прибрати з раціону.
Одним з найбільш поширених чинників, які впливають на утворення каменів в нирках, є нестача води в організмі. Так як у більшості людей в нирках є відкладення солі і піску – вивести їх з організму допомагає рідина.