Фахівці назвали сік, який допоможе знизити кров’яний тиск

Коли мова заходить про кращі овочі для зниження кров’яного тиску, вчені відзначають позитивний ефект томатного соку або томатів. Саме помідори містять велику кількість антиоксидантів, вітамінів і мінералів, в тому числі калію і вітаміну С, чим допомагають впоратися з гіпертонією. Про це повідомляє Жіночий Світ.

Томатний сік також знижує рівень холестерину у людей з ризиком серцевих захворювань.

Нові дослідження стверджують, що випивати склянку томатного соку без солі щодня – це простий спосіб боротьби з тиском і ризиком серцевих захворювань.

Це довели японські вчені, які вивчали групу учасників з ризиком серцево-судинних захворювань.

Дослідження, в ході якого люди пили томатний сік, стало першим, в якому визначений корисний вплив споживання томатів або томатних продуктів на маркери ризику серцево-судинних захворювань.

В іншому дослідженні, проведеному в Університеті Бен-Гуріона в Ізраїлі, дослідники використовували для гіпертоніків екстракт томатів. За їх словами, він також знизив показники тиску в середньому на 10-4 балів.

Дослідники приписують заслугу антиоксидантам, в тому числі лікопіну, бета-каротину і вітаміну Е.

За словами доктора Томаса Джайлза президента Американського товариства гіпертонії, стінки артерій схильні до окислювального стресу, а речовини в томатах виправляють цю ситуацію.

Джерело

Поділись


Новини партнерів