Оздоровлення кишечника: сім способів схуднути і позбутися від хвороб

Лікар Міхаела Акст-Гадерманн (Німеччина) пояснює, як за сім кроків оздоровити кишечник, зміцнивши в ньому хороші бактерії і усунувши погані. Це захищає нас від запалення і допомагає бути стрункішою, стверджує вона. Рекомендації експерта: різноманітність в їжі, яблука, пробіотики, зменшення шкідливих компонентів в харчуванні, передає Жіночий Світ з посиланням на Хроніка.інфо.

Харчуватися різноманітно. За словами лікаря, харчова різноманітність корисно для кишечника. У ньому живуть різні бактерії, і для їх харчування організм повинен отримувати якомога більше різноманітних продуктів, вважає фахівець.

Зменшувати жир і калорії. Експерт пояснює: бактерії Bifido і Akkermansia захищають нас від ожиріння і порушень обміну речовин, знижують ризик запалення в кишечнику. Для того, щоб ці види поширювалися, він рекомендує їжу з високим вмістом клітковини і білків, але з невисоким – вуглеводів.

З’їдати два яблука в день – з шкіркою. Щоденні два яблука, за словами лікаря, сприяють зростанню популяції хороших бактерій, а шкідливих змушують частково зникнути. Зокрема, експерименти показують, що кількість хороших біфідобактерій в кишечнику значно зростає тільки після 14 днів вживання яблук.

Відмовитися від доданої фруктози. Фруктоза в доданому вигляді пошкоджує кишковий бар’єр, каже Міхаела Акст-Гадерманн. Вона радить завжди уважно читати інформацію на упаковці і уникати продуктів з фруктозою (в першу чергу солодощів, газованих напоїв і соків). До свіжих фруктів це не відноситься.

Вживати продукти з пребіотиками. Цикорій, артишоки, часник і цибуля відомі як пребіотики. Для кишкових бактерій, які роблять людину здоровою і стрункою, ці пребіотики – бажана їжа. Переробляючи пребіотики, вони створюють кисле середовище, яке в свою чергу стимулює зростання інших кишкових бактерій активність яких забезпечує схуднення.

Вживати продукти з пробіотиками. До групи пробіотиків входять продукти, які вже містять корисні для здоров’я живі бактерії: натуральні йогурти, квашена капуста, мариновані огірки, оселедець, кефір.

Пити каву без молока. Як пояснює Акст-Гадерманн, кава без молока покращує стан слизової оболонки кишечника і забезпечує кисле середовище в кишечнику, яке захищає його від розмноження шкідливих бактерій.

Поділись


Новини партнерів