Дієтолог розвіяла популярні міфи про користь пиття води 

Дієтолог з Німеччини Аня Крумб розвіяла п’ять популярних міфів про користь пиття води для організму. За її словами, корисно вживати лише певну кількість рідини, а все інше – шкодить організму.

Наприклад, зовсім необов’язково випивати 2,5 літра води в день, так як частина рідини надходить в організм з їжею. Достатньо літра-півтора води в день.

Справа в тому, що надлишки рідини призводять до падіння рівня натрію в крові, що призводить до постійного відчуття спраги. Крім того, зайва вода навантажує нирки і серце, а також сприяє появі набряків, в тому числі мозкових.

Крумб також закликала пити якомога більше води під час їжі. За її словами, думка про те, що рідина порушує травлення – міф. Насправді концентрація кислоти шлункового соку настільки істотна, що випита за обідом вода ніяк не може розбавити його.

Також дієтолог пояснила, що правильний орієнтир для вживання води зовсім не спрага, а колір сечі. Якщо вона темно-жовта, значить, потрібно випити склянку води невеликими ковтками.

Ще одним міфом за словами Крумб є думка про те, що, випиваючи дві склянки води вранці, можна позбутися від зайвих кілограмів. Насправді вода стимулює травлення і компенсує втрати рідини вночі, але до схуднення це не має відношення.

Джерело

Поділись


Новини партнерів