Ознаки харчової алергії, які не можна ігнорувати

Багато хто переконаний, що алергією на харчові продукти люди страждають тільки в дитинстві. Однак це велика помилка. Алергія на певну їжу може розвинутися в будь-якому віці, і найголовніше тут – не ігнорувати її симптоми.

У вас іноді свербить шкіра

Причиною свербежу може стати що завгодно: невідповідний одяг або навіть цукровий діабет. Однак цятки, що сверблять, які час від часу виникають на руках, ногах, суглобах або навколо губ можуть говорити про певну імунну реакцію на якісь продукти харчування.

Після їжі у вас свербить в роті і з’являється сухий кашель

Харчова алергія нерідко викликає свербіж у роті або першіння в горлі. Найчастіше таку реакцію провокують фрукти і овочі, до складу в яких входять білки, схожі на пилок.

Вам важко ковтати

Еозинофільний езофагіт – так називається стан, коли імунна система у відповідь на небезпеку відправляє до стравоходу величезну кількість білих кров’яних тілець. Саме це викликає запальну реакцію і набряк, через що шматкам їжі стає важче проходити з рота в шлунок.

У вас буває слабкість і уповільнений пульс

Часом харчові алергени викликають зниження артеріального тиску. Розпізнати це можна за непрямими ознаками: легкій слабкості і уповільненні пульсу. Якщо подібні симптоми виникли у вас після прийому їжі, можливо, наступного разу від неї краще відмовитися.

Джерело

Поділись


Новини партнерів