Чому виникають міліуми і що робити, щоб не дати їм зіпсувати вам обличчя

Міліум. Так називається неестетичний білий вугор, що утворюється на шкірі внаслідок надмірної роботи сальних залоз. Міліуми приносять певний дискомфорт своїм власникам (особливо – власницям). Ще б пак: вони псують естетичний вигляд шкіри і, як наслідок, наш настрій. Фахівці називають безліч причин появи міліумів.

Що це таке?

Міліуми, – як кажуть в народі, це такі жировики. Ще їх називають просянка (по аналогії з просом). Міліуми можуть бути різного розміру (зовсім маленькі або до 3 міліметрів), утворюються поодиноко або скупченнями.

Найчастіше локалізузуются на тонкій шкірі в області навколо очей, на вилицях, на лобі, трохи рідше бувають на інших ділянках обличчя.

Самостійно, в домашніх умовах, видалити міліуми надзвичайно складно. Ті, хто хоч раз пробував це зробити, скажуть, що міліум видавити практично неможливо. Він вкритий тонким, як плівочка, шаром шкіри і «ховається» всередині. Тому натискання можуть лише привести до того, що ви механічно пошкодити вашу шкіру, а міліум так і залишиться на колишньому місці.

Прийнято вважати, що міліуми виникають від нездорового харчування. Так, харчування пов’язане з функціонуванням сальних залоз, але не настільки.

Сальна залоза є гормонально контрольованим елементом, що несе важливі захисні функції. І активність її діяльності визначають, по-перше, гормони, по-друге, загальний стан нашої шкіри.

Яка причина виникнення міліумів?

Насправді причина появи міліумів полягає в наступному. Виявляється, вся справа в недостатньому відлущуванні. Часовий інтервал оновлення нашої шкіри варіюється від 21 до 40 днів. За цей період кератиноцити піднімаються на поверхню шкіри і злущуються.

На поверхні шкіри кератиноцити (головні клітини епідермісу) укладаються за принципом черепиці на даху будинку. І якщо подібну «черепицю» вчасно не видалити, вона «запечатує» гирла волосяних фолікулів. У цих самих гирлах буде акумулюватися шкірне сало, і ми отримуємо класичний вугор або інкапсульований (тобто, в оболонці) міліум на шкірі.

Як видаляти міліуми

Міліуми прибираються виключно механічним шляхом – в ході мануальної чистки або пілінгу в кабінеті у косметолога. Існує також метод видалення лазером і коагуляція (як альтернатива).

Якщо ви видалили міліуми, тепер ваша ключова задача – не “розсадити” їх знову. Адже чим частіше й інтенсивніше ви відлущуєте шкіру, тим активніше залози працюють (діє зворотний зв’язок). Підсумок: очищення повинно здійснюватися за двома принципами: помірність і систематичність.

Це означає, що макіяж слід видаляти окремо, а вмиватися – окремо. Це два абсолютно різних процеси. Якщо ви видаляєте макіяж за допомогою гідрофільної олії, після цього все одно потрібні умивання з м’яким засобом.

Якщо шкіра жирна, то доцільніше прибрати з умовання агресивні засоби, а з догляду – підсушуючі. І ви побачите, що приблизно через два місяці неприємна проблема міліумів буде вирішена.

Джерело

Поділись


Новини партнерів