Вчені розповіли, як просто і безкоштовно продовжити життя

Лікарі виявили ще один фактор, що продовжує життя.

Потрібно визнати, що сучасна медицина давно зробила крок вперед в питанні довголіття, проте є багато і простих ефективних методів, які не вимагають ніяких вкладень. Так, японські вчені вирішили вивчити один з них і досліджували зв’язок між швидкою ходьбою і довголіттям.

Наприклад, глава японського Національного центру геріатрії та геронтології Хіденорі Арая зазначає, що на даний момент багато людей вже будучи в похилому віці починають вести активний, а головне, здоровий спосіб життя. У зв’язку з цим фахівець поділився своїм цікавим відкриттям.

За його словами, вчені успішно протестували швидкість ходьби у громадян у віці від 60 до 80 років і прийшли до висновку, що сучасні люди похилого віку стали ходити швидше на 5-10%, ніж кількома десятиліттями раніше. Крім цього дослідники з’ясували, що швидка ходьба і довголіття тісно пов’язані.

Таким чином було доведено, що якщо людина у віці 70 років дотримується свого звичного темпу ходьби і дотримується правил активного способу життя, то у нього явно буде великий шанс дожити до свого 80-річчя.

Джерело

Поділись


Новини партнерів