Лікарі назвали найбільш ранню ознаку діабету 

При діабеті 2 типу розвивається стан, коли людині стає важко контролювати рівень цукру в крові. В цьому випадку організм перестає реагувати на інсулін – гормон, що виробляється підшлунковою залозою. В результаті цукор може підскочити до критичних позначок, і, якщо цей стан не лікувати, можуть виникнути серйозні ускладнення зі здоров’ям. Саме тому важливо вчасно розпізнати хворобу і звернутися за допомогою.

За словами фахівців, однією з ранніх ознак діабету є несподіване запаморочення, яке виникає періодично. Як пояснювали медики, цей стан пов’язаний з високим рівнем глюкози в організмі.

«Високий рівень цукру в крові (гіперглікемія) стає причиною поліурії, що, в свою чергу, призводить до зневоднення організму, оскільки він намагається видалити надлишок глюкози. Однак через низький рівень рідини в організмі мозок змушений відчайдушно боротися, щоб функціонувати правильно, що і викликає запаморочення»,
– розповіли фахівці.

З іншого боку, воно також може говорити і про критично низький рівень цукру в крові, оскільки в роботі клітин мозку в цьому випадку теж відбувається збій.

«Якщо пацієнт постійно відчуває подібні напади, йому слід звернутися в лікарню»,
– попередили медики.

До інших ознак діабету відносять постійне відчуття спраги, втоми, тривале загоєння ран і порізів, нечітке зір.

Щоб контролювати захворювання, лікарі радять знизити кількість вуглеводів в раціоні і збільшити частку білка і жиру. Крім того, не слід забувати і про фізичну активність, яка також допомагає боротися з недугою.

Джерело

Поділись


Новини партнерів