Продукти, які руйнують суглоби

Існує багато продуктів, які здатні руйнувати хрящову і кісткову тканину, застерігають експерти.

Фахівці відзначають, що неправильне харчування є однією з основних причин розвитку артрозу у людини. Перш за все для суглобів руйнівним є ожиріння, і, відповідно, то харчування, яке змушує нас стрімко набирати надлишки ваги. За словами експертів, окрему групу ризику становлять люди, які щодня вживають жирне м’ясо, масло, а також продукти з синтетичними жирами, траснжирами.

Але навіть в тих випадках, коли вага людини не є проблемою, існує ряд продуктів, і в тому числі корисних, які можуть руйнівно впливати на хрящову і кісткову тканину суглобів.

Так, наприклад, на суглоби згубно впливає накопичення щавлевої кислоти, яка міститься в таких корисних продуктах, як петрушка, зелена цибуля, зелена квасоля, шоколад, какао-боби, арахіс. Підвищення її концентрації веде до системного запалення і до артриту суглобів як його наслідку.

Ще одна група продуктів, яка руйнівно впливає на суглоби, – містить багато фосфору, але при цьому мало кальцію. Серед таких – м’ясо птиці, зелені овочі, картопля, риба.

“Активне споживання цих продуктів може сприяти відкладенню солей кальцію фосфату в фіброзних тканинах, сухожиллях і хрящах, в результаті чого виникають суглобові захворювання”, – застерегли фахівці.

Джерело

Поділись


Новини партнерів